Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 22 август 2019

Електронен отчет на ваксините поискаха лекари Джипитата не са съгласни с предложението да отпаднат някои приеми

НАП сами не си защитили данните от хакери

Владимир Путин: Русия иска да възстанови отношенията си с ЕС

65% от хората у нас резервират онлайн ваканцията си Последни сме по показателя в ЕС

Фабрини моли ЦСКА да го пусне

Проверяват за боклуци сградите под мостове и виадукти

Една четвърт от живеещите в Германия са с мигрантски произход

Написаха правилата за усвояване на милиони от фондации МС прие правилника на Съвета за развитие на гражданското общество

Испания търсила над 1000 българи за бране на ягоди Холандия с най-много оферти за работа за гурбетчиите

Дипломатка забърка нацистки скандал Загреб я отзова

БНБ: Храните и горивата поскъпват

Германия се обяви против връщане на Русия в Г-8

Гленда Джаксън се завърна към киното

Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

НАП-Пловдив предприема засилени проверки на всички търговски обекти в Пампорово и Велинград

НАП, Пловдив

НАП-Пловдив предприема засилени проверки на всички търговски обекти в зимните курорти на територията на дирекцията, стана ясно на срещите на държавните органи за контрол с браншовите организации, проведени в Пампорово и Велинград.

Представители на НАП, МВР, Комисията за защита на потребителите, местна власт, собственици на ски училища, хотелиери и ресторантьори взеха участие в срещите. На тях бяха разяснени мерките и действията, които ще се прилагат с цел спазване и правилно прилагане на данъчно-осигурителното законодателство.

„Кампанията ще е засилена, ще се проверяват всички обекти независимо от дейността, която развиват“, заяви директорът на НАП-Пловдив Венелин Найденов. От данъчната дирекция се заканиха, че ще налагат сурови санкции за нерегламентирани и нелоялни търговски практики и при недекларирането на доходи при извършване на дадена услуга. При установяването на нередности при проверките, ще се преминава и към запечатване на обектите съгласно чл. 186 от ЗДДС.

В рамките на зимните месеци НАП ще следи за спазването на законовите изисквания във всички курорти по два метода: наблюдение на дейността на бранша посредством възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на Агенцията, но и чрез постоянно присъствие на терен на данъчни инспектори.

Основният акцент на тази кампания е насочен към стимулиране на доброволното плащане на данъчните и осигурителни задължения и създаване на трайни партньорски отношения между НАП и нейните клиенти. Съвместните проверки на НАП, КЗП и МВР ще се съгласуват от координационен център на принципа на лятната кампания, проведена в морските курорти тази година.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.