НАП проверява имотното състояние на общински съветник в Златарица

Инспекцията срещу Николай Коев е по сигнал

Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново е сезирана и извършва проверка на имотното състояние на общинския съветник от Златарица Николай Коев и дали то отговаря на доходите му, научи "Труд".

Сигналът до приходното ведомство е по повод на това, че съветникът от местната коалиция "Бъдеще за Златарица" се води безработен, а притежава две къщи, два леки автомобила, багер и камиони и извършва частна дейност с въпросните машини. В сигнала на опонентите на Коев до НАП се посочва още, че според официалните източници единствените му приходи са от възнаграждението му като общински съветник в размер на около 300 лева месечно.

Репортер на "Труд" потърси Николай Коев за коментар, който заяви, че всичките му имоти са наследствени.

"Сигналът е фалшив и е подписан от името на бившия кмет на Златарица Стефан Добрев, който твърди, че няма нищо общо с това. Живея в къща, която е от прадедите ми. Имам земи, които също са ми прехвърлени от роднини. С жена ми не сме купували никакви имоти. Любител съм на камионите и имам стара ГАЗ-ка, която е ръждясала и скоро ще я бракувам и дам за скрап. С другите си возила помагам на хората от Златарица, защото районът ни е много беден и 80 % от местното население е безработно", коментира 58-годишният Коев.

Той сподели, че тези показания е дал и пред данъчните инспектори.

"Данъчните инспектори са сезирани и проверяват също и десетина лица от Златарица, които са давали под наем жилища на дървосекачи от други населени места. Квартирантите не са били регистрирани по надлежния ред и за получените приходи, хазяите не са плащали данъци", казват от община Златарица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони