Създател на “Новичок”: Това е оръжие за масово избиване на незащитени хора Вил Мирзаянов не очаква отровеният Сергей Скрипал и дъщеря му да се възстановят

Германският министър на икономиката предупреди САЩ да не се опитват да разделят Европа с вносните мита

Екипите на “Аварийна помощ и превенция” са се отзовали на 28 сигнала за паднали дървета и опасни ламарини в София

Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Екатерина Захариева връчи “Златна лаврова клонка” на изпълнителния директор на ЕВРОПОЛ

НАП: Тече ревизия в “Емко”

Причината колегите да са  в офиса на военния завод е последица от извършваната от известно време ревизия на дружеството “Емко”. Това, коментира пред „Труд“ Росен Бъчваров, говорител на НАП, по повод посещението на данъчните и екип от полицаи в оръжейното дружество.
 
На въпрос с какво е свързана проверката, говорителят на НАП отговори, че не може да коментира предмета на ревизията.
 
Вътрешният министър Валентин Радев потвърди, че полицията не е нахлула в офисите на ”Емко”, а е влязла на проверка по покана на НАП. “Винаги, когато НАП или друг държавен орган ни помоли, ние участваме”, поясни Валентин Радев. Вътрешният министър съобщи също, че откакто е на поста, от май е разпоредил рутинно да се проверят всички складове за боеприпаси и оръжие.
По-късно от приходната агенция обясниха в официално съобщение, че действията на техните представители във военния завод нямат никаква връзка с процедурите около лиценза на дружеството. “Посещението на служители на НАП днес е свързано с ревизия на трето лице, започнала от органите на приходната администрация през 2015 г. През април 2015 г. НАП е запорирала поименни акции в капитала на „Дунарит, притежавани от третото лице. Запорът е вписан и в търговския регистър”, гласи информацията.

През юни 2017 г. органите на НАП са установили, че основен акционер в „Дунарит“ вече не е третото лице, а „Емко“. Подобна промяна не би следвало да е възможна, защото прехвърлянето на акции, върху които е наложен запор не е допустимо от закона. Във връзка с това публичните изпълнители на НАП София са опитали неколкократно – писмено и чрез лично посещение в офисите на „Емко“ в началото на септември 2017 г. да изяснят местонахождението на запорираните акции, за да бъдат иззети, каквото е изискването на закона, както и връзката на „Емко“ с тях.

Досегашните опити на служителите на НАП да получат отговор на въпросите са останали без резултат, поради което е извършено ново посещение днес със съдействието на органите на МВР. Публичните изпълнители на НАП отново са поискали информация и предаване на акциите, но са получили отговор от персонала на „Емко“, че не знае къде се намират ценните книги. За действията си от днес служителите на НАП са съставили протокол, съгласно разпоредбите на ДОПК.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Чудех се какво ще предприеме парцала Борисов, за да продължи атаката си и да вземе за жълти стотинки завода и бизнеса на други хора. Лъжа е, че ПЕЕВСКИ иска да открадне заводите, иска ги за себе си крадливия парцал Борисов. Вижте как схемата за Емко се повтаря като с тази за захарните заводи на Гриша Ганчев, и тогава и сега спретнаха на синовете им обвинение за организиране на престъпна група. ДО КОГА КРАВАРИТЕ ОТ КОЗЯК ЩЕ ДЪРЖАТ ПАРЦАЛА БОРИСОВ???

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.