Наришкин обяви плановете на Запада да назначи губернатор в Украйна

Снимка: Уикипедия

Западът се готви да създаде поста „специален пратеник“ за Украйна с постоянен достъп до президента на страната Владимир Зеленски. Това се казва в изявление на директора на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, разпространено от пресбюрото на СВР.

„Западът продължава да засилва механизмите за пряк външен контрол върху територията, контролирана от режима в Киев, каза Наришкин.“ Според получената информация САЩ и Великобритания убеждават други държави от Г-7 да създадат поста на „специален пратеник за Украйна."

"Очаква се, че той ще има постоянен достъп до президента Зеленски и ще знае за всички негови планове. "Специалният пратеник" също ще трябва да блокира стъпките на украинското ръководство, които не са съгласувани с Вашингтон и Лондон, предлагайки вместо това правилните решения , от гледна точка на англосаксонците“, се подчертава в изявлението.

Според Наришкин, „за ролята на такъв де факто „управител“ на Запада в Украйна претендират „широк кръг русофобски настроени американски и европейски политици, сред които „се откроява настоящият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който веднага след края на настоящия мандат в Брюксел бих искал да замина да следя за реда в Киев“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия