Наркоманка обра свой познат от детството

Снимка: Архив

35-годишна наркоманка отива на съд за кражба на пари и теглене от чужда банкова карта, съобщиха от окръжната прокуратура във Варна. Жертвата се оказал мъж, когото познавала от детството си и обрала два пъти в един и същи ден. На 23 декември миналата година подсъдимата отишла на гости в дома на своя познат.

Изчакала той да излезе от стаята и ловко прибрала дебитната му карта и листче с изписания ПИН-код. На тръгване поискала пари за автобус и домакинът й дал 2-3 лв. на монети. До вечерта получил две известия от банката, че от картата му са изтеглени първо 50 лв., а после още 400 лв. Така разбрал, че гостенката му е задигнала картата и уведомил банката да я блокира. След полунощ обаче крадлата се върнала при жертвата.

Мъжът я пуснал само в коридора и възмутен й обяснил, че няма работа в дома му. За да я сплаши, дори взел въздушната си пушка. След като я прогонил, обаче, установил, че в суматохата тя успяла да прибере портфейла му с 30 лв. от яке, окачено в коридора. Празното портмоне жената изхвърлила до пощенските кутии в блока.

След подадена жалба в полицията тя бързо била заловена. Експертиза показала, че е зависима от хероин и амфетамини, но е разбирала напълно какво прави. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане на делото срещу нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право