Наркоман, блъснал полицай, се размина с 400 лв. глоба и условна присъда

Снимка: Архив

Районният съд в Пловдив одобри споразумение между прокуратурата и адвокатите на подсъдимия Велик Корчев, с което той се отървава само с условна присъда от 5 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 400 лв. глоба. И то при положение, че блъснал полицай със страничното огледало на лекия си автомобил "Ситроен Саксо", не е спрял на подаден звуков и светлинен сигнал от служители на МВР и е направил опит да избяга и възпрепятства проверка - престъпления по чл. 55, ал.1, т.1 и чл. 270, ал. 1 от НК.

За тях на Велик Корчев се налага глоба от 400 лв., а условната му присъда от 5 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е заради това, че във въпросния ден 8 декември 2016 г. е управлявал МПС след употреба на наркотични вещества (марихуана) - престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Главоболията на Велик Корчев тръгнали от неправилно паркиране около 12.50 часа навръх студентския празник на ул. "Шести септември" в Пловдив, което направило впечатление на двама служители на "Криминална полиция". Единият от служителите на реда се легитимирал със служебната си карта и поискал документите на Корчев, но вместо това той потеглил рязко с въртеж на гуми, при което с предното странично огледало ударил полицая.

Двамата служители на МВР подгонили със служебния си автомобил беглеца, който преминавал на червен светофар, но малко преди кръстовището на бул. "Шести септември" с бул. "Източен" бил застигнат и спрян от полицаите. Пробата за алкохол на Корчев била отрицателна, но тестът му за марихуана се оказал положителен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право