Наркоман закла баща си от омраза (обзор)

Споделил намеренията си с приятели, но не му повярвали

Признал за убийството и показал къде изхвърлил ножа и дрехите си

Син закла баща си с нож, след като години наред трупал омраза към него. 24-годишният Севелин Николов отишъл в дома на баща си в столичния кв. “Павлово” около 1 ч през нощта срещу събота. Помолил приятел да го закара до там. Бил надрусан с амфетамини, пушил и марихуана. Позвънил в апартамента, а 51-годишният Жоро Николов отворил вратата само по бельо. Севелин се нахвърлил върху него и започнал да го ръга с нож. Николов предварително планирал престъплението, а за целта взел ножа от дома си в Мало Бучино, както и резервни дрехи. След убийството се преоблякъл и изхвърлил ножа и дрехите си в Боянската река. Севелин Николов е задържан и му е повдигнато обвинение, съобщиха директорът на столичната полиция Ивайо Иванов и ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

“Престъплението не е плод на някаква моментна емоция. Имало е агресия от страна на бащата към него и майка му. Много омраза се е насъбрала у него”, обясни шефът на СДВР. 24-годишният мъж е направил пълни самопризнания. Първоначално той се е опитал да изгради защитна версия, с която да заблуди полицаите, но накрая признал вината си. В самото начало полицията е започнала да разпитва хора от близкото обкръжение на Жоро Николов, тъй като по вратата на апартамента нямало следи от взлом. Преди убийството Севелин споделил с приятели, че ще убие баща си, но никой не повярвал, че говори сериозно. Криминалисти имат данни, че той отдавна употребява наркотици.

Ивайло Иванов съобщи още, че убитият Жоро Николов е син на Василка Николова - дългогодишен директор на гимназията “Езиков свят”, в която учеше Йоан Матев. Матев е обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г. Шефът на СДВР обаче подчерта, че между двата случая няма нищо общо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право