Наркопласьор с оранжерия влиза в затвора

Венцеслав Чобанов/39 г./-Бомбето, който беше уличен в държане и производство на марихуана, влиза в затвора за 2 години и 4 месеца при първоначален общ режим. Ще плати и глоба 5000 лв.

Венцеслав е признал вина и сключил споразумение с окръжната прокуратура в Шумен, а в петък магистратите от окръжен съд одобриха наказанието. То не подлежи на обжалване, уточняват от Апелативна прокуратура-Варна.

Бомбето не само държал суха наркотрева, а и произвеждал с цел разпространение в селскостопанска постройка край град Нови пазар. Наркооранжерия му действала от 20 декември 2016 до 21 септември 2017 г., когато деянието е разкрито от полицията. Тогава униформени иззеха готова за консумация марихуана и 77 саксии с растения, за които били осигурени отлични условия за виреене. Иззетото сухо количество марихуана от наркооранжерията му е 3,70 кг. на стойност над 22 000 лв, оповестяват от Апелативна прокуратура.

С одобреното споразумение от осъдения се отнемат в полза на държавата множество веществени доказателства за унищожаване - апарати, сушилни, пръскачки, вентилатори.

Както "Труд" писа, Бомбето е осъждан, при ареста оказал съпротива, а после опитал да се представи за нищо неподозиращ хазаин на постройката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България