Наркотрафикантът от Испания се е кpил у нас 1 година

Испанецът Хорхе А ., разследван за трафик на наркотици и пране на пари, е влязъл на територията на България с автомобил през ГКПП Видин-Дунав мост на 28 април 2018. Това става ясно от делото му за екстрадиране, което Варненският окръжен съд гледа на 26 февруари.

В Мадрид срещу него се водят наказателни производства, заради които е обявен за международно издирване от края на 2017 г. Според властите в Испания той е играел важна роля „в опасна и престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавал с пране на пари”.

43-годишният трафикант е задържан от полицаи в морската столица. При проверка на документите му за самоличност е установено, че те са неистински. Варненският окръжен съд определи спрямо Хорхе мярка за неотклонение „Задържане под стража”. Наказанието за престъплението, за което чужденецът се издирва, е наказуемо според испанския наказателен закон с лишаване от свобода до 13 години и 6 месеца. Деянието е наказуемо и по българското законодателството, посочиха от пресцентъра на ВОС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право