Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Земетресението край Асеновград – второ по сила в Eвропа

Народният театър “Иван Вазов” се разграничи от политическа агитация на гостуващ режисьор

Режисьорът Борис Панкин Снимка: БНР

“По повод появили се публикации, свързани с гостуващото представление “Да, г-н премиер” на ДТ “Адриана Будевска” – Бургас в Народния театър “Иван Вазов” на 27 февруари 2017 г. , заявяваме следното:

“Народният театър “Иван Вазов” е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности.”

Това обявиха в позиция от театъра по случая с директна политическа агитация след гостуващото представление “Да, г-н премиер” на ДТ “Адриана Будевска” – Бургас. След пиесата режисьорът Борис Панкин е казал от сцената: “Дано дойде време да кажем: “Да, госпожо премиер, Татяна Дончева”. Панкин беше в комитета за издигане на Дончева за президент, а сега е кандидат за депутат в столична листа на коалицията “АБВ – Движение 21”.

“Сцената никога не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър “Иван Вазов”, категорични са от културната институция.

“Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла “Да, г-н премиер” на Бургаския драматичен театър “Адриана Будевска”, който само ползва сцената на Народния театър за своя изява”, уточняват от Народния театър.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете