Народният театър "Иван Вазов" се разграничи от политическа агитация на гостуващ режисьор

"По повод появили се публикации, свързани с гостуващото представление "Да, г-н премиер" на ДТ "Адриана Будевска" - Бургас в Народния театър "Иван Вазов" на 27 февруари 2017 г. , заявяваме следното:

"Народният театър "Иван Вазов" е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности."

Това обявиха в позиция от театъра по случая с директна политическа агитация след гостуващото представление "Да, г-н премиер" на ДТ "Адриана Будевска" - Бургас. След пиесата режисьорът Борис Панкин е казал от сцената: "Дано дойде време да кажем: "Да, госпожо премиер, Татяна Дончева". Панкин беше в комитета за издигане на Дончева за президент, а сега е кандидат за депутат в столична листа на коалицията "АБВ - Движение 21".

"Сцената никога не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър "Иван Вазов", категорични са от културната институция.

"Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла "Да, г-н премиер" на Бургаския драматичен театър "Адриана Будевска", който само ползва сцената на Народния театър за своя изява", уточняват от Народния театър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика