Народният театър „Иван Вазов“ се разграничи от политическа агитация на гостуващ режисьор

Режисьорът Борис Панкин Снимка: БНР

„По повод появили се публикации, свързани с гостуващото представление „Да, г-н премиер“ на ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас в Народния театър „Иван Вазов“ на 27 февруари 2017 г. , заявяваме следното:

„Народният театър „Иван Вазов“ е независим културен институт, чиято висока мисия е развитието на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният театър винаги е бил духовен и културен център с национално и международно значение и е доказал,че съществуването му е напълно независимо от политическите промени, партии и личности.“

Това обявиха в позиция от театъра по случая с директна политическа агитация след гостуващото представление „Да, г-н премиер“ на ДТ „Адриана Будевска“ – Бургас. След пиесата режисьорът Борис Панкин е казал от сцената: „Дано дойде време да кажем: „Да, госпожо премиер, Татяна Дончева“. Панкин беше в комитета за издигане на Дончева за президент, а сега е кандидат за депутат в столична листа на коалицията „АБВ – Движение 21“.

„Сцената никога не е била и не може да бъде трибуна на политически страсти. Още по-малко случаят да бъде тълкуван като позиция на Народния театър „Иван Вазов“, категорични са от културната институция.

„Това е позиция на една личност, изказана по време на спектакъла „Да, г-н премиер“ на Бургаския драматичен театър „Адриана Будевска“, който само ползва сцената на Народния театър за своя изява“, уточняват от Народния театър.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.