Народното събрание избра Кирил Ананиев за здравен министър Здравеопазването няма цвят, а е кауза, заяви той, след като положи клетва

Със 121 гласа „за“, 85 „против“, без гласове „въздържал се“ Народното събрание избра Кирил Ананиев за министър на здравеопазването на мястото на подалия оставка Николай Петров.

Ананиев не взе думата по време на дебатите за кандидатурата му. Той беше представен от вицепремиера Томислав Дончев. По този повод лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини министър-председателя Бойко Борисов в страх и криене, заради което беше заплашена от председателя на НС Димитър Главчев с отстраняване от заседания.

Аз ще работя с всички парламентарни групи, с гражданското общество, със съсловните организации и с всички, които могат да помогнат за подобряване на здравеопазването. Секторът на здравеопазването няма цвят, той е кауза, заяви новият здравен министър след като положи клетва.

Ананиев обяви, че първият му ход ще е да създаде консултативен съвет от изявени почтени лекари и икономисти, който да чертае бъдещите мерки. Той анонсира още, че ще потърси в университетите научния потенциал в сферата, обмисля и създаване на съвет на бившите здравни министри.

Кирил Ананиев е зам.-министър на финансите в няколко правителства като отговорник за изготвянето на държавните бюджети. Беше министър на финансите в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

В галерията може да прочетете неговата автобиография.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.