Народното събрание ще гласува окончателно промените в Изборния кодекс

Депутатите ще гласуват окончателно промените в Изборния кодекс. Поправките влизат спешно за обсъждане седмица и половина преди изборите.

Само предложенията на мнозинството залегнаха в окончателния вариант на приетите текстове. Гласовете от квадратчето "Не подкрепям никого" ще се броят при определяне на резултата от президентските избори, гласи една от поправките, но не и при местни, европейски и парламентарни, за да не вдигат прага за влизане в парламента.

Таванът за 35 секции отпада, но само в страните от Европейския съюз. Сънародниците ни в Турция, САЩ, Канада ще трябва да се съобразяват с това обстоятелство. В секциите в чужбина обаче няма да се поставя втора урна за гласуване, решиха депутатите.

В проектопрограмата е и предложението на ГЕРБ Делян Добрев да бъде оттеглен от комисията „Белене“. Предложението идва на фона на поискания му имунитет, заради обвинения, че е нанесъл на държавата щети за четири и половина милиона евро, като не е спрял плащания по вече спрения проект „Белене“. Засега не е ясно дали Делян Добрев ще остане начело и на комисията по енергетика.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България