Над 80 трабанта дефилираха в Търново (СНИМКИ)

Тръмп след уволнението на бившия зам.-директор на ФБР: Днес е голям ден за демокрацията

Потомците на баба Тонка не знаят български Героинята, родила 11 деца, дочакала да прегърне само една внучка

Близо 200 души протестираха пред НС срещу джендър идеологията

Гръцкият външен министър е получил писмо с куршум заради “македонския въпрос”

Появи се трейлър на филма “Хари и Меган: Кралски романс”

Заради строеж на мост на магистрала „Струма” спира движението край Сандански

Мария се снима гола – на части Гери Дончева, Николета Лозанова, Дебора и Рут Колева също показват плът

Президентът на Академията за кинематографично изкуство и наука Джон Бейли е обвинен в сексуални посегателства

Русия закрива британското генерално консулство в Санкт Петербург

Разрушение със Скалата и зверове на стероиди “Rampage: Унищожителите” залага на специалните ефекти

Министър Нанков инспектира строителството на кораб за маркиране на Дунав

Русия гони 23-ма британски дипломати

Каракачанов: Няма обжалване на поръчката за ремонт на самолетите

Показаха най-скъпия шоколадов бонбон в света

Народът мълчи, друг е суверенът на властта На скопските шовинисти по-близки са дълго и жестоко мачкалите ги сърби и дори непризнаващите ги гърци, отколкото проливалите кръв за свободата им българи

Във всички времена е изпробван доста ефективният номер да се атакува някоя влиятелна персона, за предпочитане най-влиятелната

Мълчалив бил народът ни, овчедушен бил, робски бил, брътвят отпаднали от политическите игри субекти, охранени соросоиди и завихрени в злобицата си тролове в мрежата. Вярно е само, че българите мълчаливо понасят решенията и „мерките на демократичната власт”, както преди години пак така понасяха „мерките на народната”. Защото доста по-бързо от населенията дори на страни от т. нар. стари демокрации, повечето нашенци проумяха, че от тях нищо значимо за родината не зависи. Друг е суверенът на властта в България, не е народът.

За пореден път в това се убедиха хората, предвид странните радости на туземните политици по повод подкрепата от всички парламентарни сили на обща декларация за договор с Македония. Всъщност депутатите са одобрили вече одобрения от посланика на САЩ у нас Ерик Рубин договор със Скопие. Несъмнено по аналогичен начин са постъпили и управниците в Македония – щатският посланик одобрява, кой е против!

В „Труд” четем: „… обтекаем ли да го наречем или другояче, но във всеки случай е направен така, че да е максимално коректен към македонската страна и нейните претенции за запазване на идентичността й. Акцентът е поставен на европейското и атлантическото бъдеще на Македония и на подкрепата, която България е готова да даде на Скопие този път”. За пореден път, ще добавим.

Ето, че и задружните ни депутати са възкликнали в декларацията си, че България е била първата държава, която е признала независимостта на Република Македония още през 1992 г. Да не би с нещо да са показали в Скопие, че са ни благодарни за това? Да не би да са препятствали някак антибългарската пропаганда у тях? Да не би да са смъмрили официално наричащите ни „бугари-татари” или да са спрели да бранят „македонското малцинство” у нас?

Специфично място в политиката на България била заемала Македония. Такова е, само ако се има предвид високото ниво на нетолерантност спрямо българщината и непрестанното й преследване на тази територия. Което е единственият им начин за утвърждаване на македонска идентичност. На скопските шовинисти по-близки са дълго и жестоко мачкалите ги сърби и дори непризнаващите ги гърци, отколкото проливалите за свободата им много кръв българи. Дори към отнемащите им жизнено пространство шиптъри са по-търпими.

Не е изгодна за националните ни интереси тази политика, лишена е от реципрочност, затова не е и достойна. Отстъпчивостта и благодушието правят нетолерантните и неблагодарните още повече такива. Предстоят ни доста неприятности след този договор с Турция и Русия, може би и с други страни. „Изпълнявахме абсолютно всички изисквания на ЕС, ние бяхме най-лоялният член на ЕС, дори понякога до глупост”, сподели наскоро премиерът Бойко Борисов.

И не само на ЕС изискванията до глупост изпълняват управници и уж опозицията им, както добре се вижда от 28 години. Преди това според доктрината „Брежнев” за ограничения суверенитет поне изпълнявахме само едни нареждания. Сега след Вашингтон и други са се подредили да ни командерят срещу едните конграчулейшънси. Така се управлява милата ни родина в условията на либерална демокрация, одобрена от чичо Сам.

А какви люде се привличат за управленски активисти, та да очакваме от тях родолюбива, умела и гъвкава политическа дейност в тези силно токсична външна среда? Заклетият седесар, бившият конституционен съдия Георги Марков стана депутат на ГЕРБ. Как така, пълна е с бивши комунисти тази партия? Ами година преди изборите яростният им враг и дори на кандидатите за членство в БКП гороломно обяви, че Борисов е най-силният политик на прехода.

Това е единият начин, примери много за унизително слагачество. Има и друг, оказа се, парадоксален. Преди време в Нова телевизия запененият антикомунист Антон Тодоров представи книгата си „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите”,съдържаща много документи. Тези, които гласуват за ГЕРБ, трябва да знаят, кого всъщност подкрепят, заяви авторът.

И ето, днес е депутат именно от листата на другите от „шайката”, ръководена по неговите собствени думи от същите Бойко и Цецо. Според тълковния речник шайка е „група хора, обединени от престъпни цели; тайфа, банда”… Този човечец е ясен, тях не можем да разберем докрай.

И него ли от Амбасадата настоятелно са препоръчали наред с Нено Димов, виден костовист и активен член на ДСБ, откъдето не са спрели да изричат хулни думи по адрес на ГЕРБ и нейните лидери? Висока е цената на такива кадрови срамотии. От една страна пораждат трайно разочарование сред гербаджиите. От друга, неизбежно ще предизвикат подражание сред мераклии да се доберат до власт било чрез сервилност, било чрез попържни срещу водачите.

И ето, в тази посока очевидно е поел проф. Людмил Георгиев, публикувал тези дни важно за целта обръщение към „уважаеми дами и господа, драги другарки и другари, верни поданици на Държавата на Мутрагеньо от Банкя”. Предупреждавал ги той хабилитираният, тях наивниците, че „Мутрата Борисов, шайката ГЕРБ… ще ви вкара там, където ви е мястото!”

Към народа, към „мат`ряла” хлевоустият довчерашен член на ЦС на ДПС проф. Георгиев се обръща съответно: „… граждани на Държавата на Суджуците, предпочитащи да пърдите вечер под завивките си вместо да въстанете”… Загдето се е изокал мръснословно срещу народа, сред който се е пръкнал, няма кой да му подири сметка, но до Антон Тодоров като нищо може да го подредят онези от „шайката”.

Както виждаме от години, дебела грешка е да се мисли, че специфичният образ на конкретната личност въобще не бива да противоречи на общоприетия морал. Много често за спечелването на общественото внимание и доверието на важни персони, се оказват подходящи всички начини за вдигане на шум около личността на кандидатите за слава и облаги. Във всяко общество има немалък процент желаещи да зяпат нестандартни, възможно по-колоритни личности, които се отличават от скучната сивееща маса.

Важното на пазара е да не те игнорират, днес шоумените са на почит. Както и във всички времена, е изпробван доста ефективният номер да се атакува някоя влиятелна персона, за предпочитане най-влиятелната за своето време. Преди 500 години Пиетро Аретино, смятан за родоначалник на журналистиката, започва да атакува със сатирични стихове самия папа Римски. Безподобна, самоубийствена за времето дързост, която обаче накарала цялото общество в Рим да заговори за неизвестния до този момент стихоплетец.

Все повече българи с основание мълчаливо и без да съучастват с безсмислено гласоподаване, наблюдават нашенската политическа клоунада. Клоуните също не се интересуват особено от българската публика, разиграват сценките си главно пред онези, от които реално зависи властта, пред външните фактори и техните посланици. Отчуждението на народа от политиците и на тяхното от проблемите на хората расте.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (41)

 1. До санитар Илиев от село Илиево . Русия няма право да спира обединението на Българският народ…… пусни си една югославска музика и си е.би майката . Продажно мекере

  1. Но само до момента, в който споменава за проблеми с Русия и Турция след подписването на договора.Очевидно за Илиев не е проблем Путин да създава интриги между България и Македония.

 2. Не е случайна приказката “Бий за да те уважават”.
  Когато се развали Югославия, нашия президент с глава като зелка, пък и не само той си въобразяваха, че Македония ще бъде признателна и ще гравитира около България. Да ама не. Лоши сметки. Слабо външно разузнаване.
  В отношнията с “братята”, скандинавско хладнокръвие и нито лошо, нито добро.
  И трябва да им се напомни, че албанците като им турят к’урето, тогава да ги спасяват тези които рушат паметниците на българските войници.

 3. оо, не знаех, че агентът на дс героги марков е депутат от боковите… но след като партиецът-кадровик плевнелиев стана президент – нищо н може да ме изненада.

  1. Може, може – като например един “безпартиен” летец да има само ляво ухо.

 4. Славиш Водача, хвалиш силните във властта и така се уреждаш на топло покрай тях – това си го знаем отдавна, има го и в частния бизнес, в културата, навсякъде откакто свят светува. Не знаех за другия начин – като попсуваш и поплюваш силните, те да те цункат по челцето и да турнат край себе си. Да ти платят или да те сплашат – знаех, но да те уредят с власт – не бях помислил за такъв странен мазохизъм.

 5. Един бонус към комунетата . Само с американците България може да е силна и цяла. На САЩ им трябва осата Италия-Албания-България-Черно море. Русия и Сърбия гърмят

  1. по тази ос гърция им стига… но те са тарикати и длъжници на британците.

 6. Симке, погледни в този брой на Труд външният министър на Германия говори за “мерки на ЕС срещу санкциите на САЩ”. Вчера Бригите Циприс, министър на икономиката на ФРГ, заяви почти същото.И те ли са комунета? Но ти си на мизерното ниво на разбиране на божо шорошоида, не може да ти помогне дори доктора психиатър, задълго си в нереалния си свят на “руски демони, комунистически змейове и холивудски герои”. Янките преследват единствено своите користни цели, нищо добро не може да се очаква не само за Бг, а за целия свят.

 7. Германия ??, какво ми даваш такива нелепи примери. Немците помиряват и си гледат интереса. Евросъюза е под американско управление. Колкото повече огладняват руснаците толкова по-войнствени ще стават, а това не искат европейците.

 8. Другарю Илиев, пиши по-ясно, че не мога да те разбера. Разбира се, че ще застанем на страната на Америка. Внуците ни живеят и се учат там. Децата ни са се клели в американската конституция. И не само нашите. Децата на Сталин, на Хрушчов внуците и правнуците също. Само Ленин дето няма правнуци там. Цялото съветско, тоест руско политбюро в момента е с наследници отвъд океана. Питай на Путин къде живеят дъщерите. Близо са благодарение на Интернета. Така че по-кротко, другарю доктор.

   1. То това май повече важи за тебе коменте като те гледам. Щото бая демократични последователи се навъдиха които си пишат с аргументи както изглежда. За разлика от вас рубладжийте които сте още на пъдарския принцип на псувните.

   2. Ти що не хванеш влака за Москва. Ама прочети най-напред как са посрещнали в Русия предателите от 1886.

    1. Щот ми е добре. Други де6илни въпрэси?
     Пп. Виждам, че добре си учил руската история. Дан’си бил в същата партийна школа кат лъжеца – мимикриралия олихофрен плевелиев?

     1. Айде бе добре ти е. пАсолството толкова ли много плаща. Ти завеждаш отдела Плевенлиев както изглежда. Та го слагаш навсякъде: с повод и без повод. Ама откак не е президент са спаднали май доходите и затова си толкова нервен. А историята съм я учил в СУ- където ти очевидно не си стъпвал.

 9. Поплювковците с нищо не оборват нито заглавието на статията, нито съдържанието, а просто кресливо декларират верноподаничеството си и на децата и внуците си към Вашингтон. Но нашите деца и внуци са в родината, не са я сменили и затова трябва да се борим за своята независимост не само срещу САЩ, ЕС, или Русия, а срещу всеки друг мераклия да ни скача по главите и да унищожава българщината. С македонските шовинисти и просръбски помияри там трябва по-принципно и с нужната реципрочност в отношенията.

 10. Ще я сменят. Те на Сталин я смениха, та твоите ще чакат ти да им кажеш какво да правят.

  1. ми кат се срамуват от морука дет им се пише баща – ще бягат по-далеко от него….

 11. Д-Р ИЛИЕВ РУБЛИТЕ ПАЧКАТА С РУБЛИ ТИ СТЪРЧИ ОТ ДЖОБА . ПРИБЕРИ ГИ ЩЕ ТИ ПАДНАТ И ЯЗЪК ЗА ПИСАНЕТО.

 12. Нямя да сменят родината децата ми и техните като им се появят, много са като мен българи, които ще се борят за българското. Ти да му мислиш, че си възпитал майкопродавци като теб, които и Америка ще сменят, и Канада и всяка друга за някой и друг долар повече.

  1. Що не ги разправяш на Нинова тия? Това, че децата ти са в България не те прави автоматично патриот. Нито тях нещо повече от другите, които са напуснали. Половината от времето след 1990 управляваше БСП и Москва зад нея. Така че сегашното положение е най-малко наполовина нейна заслуга. Освен това продаването на националните интереси почна много преди САЩ да стане политически фактор в Европа. Ти си от московските “патриоти” дето собствената си история не познават

   1. А ти си от мимикриралите олихофрени и безродни лъжци като плевнелиев. Ок?

    1. Научи най-напред българския правопис, откажи се от американизмите в речника си и тогава определяй кой е роден и кой безроден.

     1. добре, че спомена че си от котилото за скачащи говеда – су… демек си поредното доказателство, че 90та трябваше да го заковат заедно с персонала и студентите и отковат чак когато се разнесе смрадта.
      за да бъде България едно по-добро място за живеене.

 13. На скопските шовинисти им плащат да хулят България същите, които плащат на автора да хули ЕС.

   1. Значи на дядката писанията са необорими факти . А каквото нe ти харесва т. е. на работодателя ти в Москва, са “безродни лъжи”?

    1. да, необорими факти са… независимо дали на тролещите су олихофрени им харесва или не.

 14. Вярно е, че нямаме суверенитет, следователно и национална външна политика. Вярно е заклоуните-послушковци в политиката, вярпно е и за отчуждението на хората от тях и политиките им в угода на чужди сили и във вреда на българите и България. Пък празноглавите си уточнявайте простотиите.

  1. Кой учи българите на послушание от 1879 г. насам? Колко преврати , атентати , масови убийства организира срещу непослушните. Колко хора изтрепа лично и чрез слугите си у нас. Един път монархизъм после социализъм сега нещо средно. И винаги трябвало да слушаме. Независимо от противоречивите и взаимоизключващи се желания. Как искаш народ възпитан с нагайката днес са бъде самостоятелен?

 15. А ти си доказателство, че мирния преход беше грешка. Ако те бяхме окачили през 90 те на някое дърво заедно с няколко хиляди други русолизци, сега най-малкото по форумите щеше да има по-малко неграмотни “патриоти” като тебе.

  1. Не олихофрен де6илен. 89та бях на митингите пред невски за разлика от олихофренясалите евроатлантици кат плевнелиев носещи плакати в защита на луканов и лилов.
   Бях и на протестите пред руското когато прибалтийските се освобогдаваха.
   Точно благодарение на олихофрени като теб и плевнята сега сме на това дередже.
   Аман от слабоумни отрепки със семе на устата.

 16. Затварям статията с поука: Комунизма деца е това най-лошо нещо върлувало по българските земи след турското робство. В най-новата ни история е записано,като руска окупация…. , 2043г урок по история

  1. вероятно си прав.
   по всичко изглежда, че комунистически ес ще приеме и формално руските ценности и наименования.
   а и всяко нещо си има край. логично е и това да се промени след 25 години….

 17. Точно така, след десетина години комунизмът пак ще се възцари като диктатура, този път на Запад и под друго название, например като либерална демокрация.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.