На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Камарата на представителите гласува следващата седмица импийчмънт на Тръмп

Министър Петя Аврамова: Климатичните промени са причина за водния режим в Перник

Свалят чиновниците от колите на НСО Повод е катастрофата с кола на НСО, която закарала до дома му секретар на Румен Радев

„Алкомет“ с приз в класациятa на True leaders

Нарушено качеството на водата в десетки басейни в София

Нарушения в качеството на водата в четири открити и 35 закрити басейна са открили от Столичната регионална здравна инспекция.

Високо съдържание на хлор и епителни клетки във водата в четири открити столични басейна са установили инспекторите от началото на сезона.

„Амониевите йони и нитритите са свързани с използване на басейна не по предназначение. Понякога, когато се ползват от малки деца, те се изпишкват и тези показатели се появяват при лабораторен контрол“, обясни Марияна Петрова – главен инспектор в РЗИ, по БНТ.

Същите нарушения са установени и в басейните на закрито. От началото на годината са издадени предписания за лошо качество на водата в 35 от тях. В други 13 басейна са издадени заповеди за временно спиране.

„Има и наличия на отклонения от микробиологичните показатели. В тези случаи имаме издадени заповеди за временно спиране на обектите до отстраняване на нарушенията и съответно имаме глоби за съответните лица“, посочи Марияна Петрова .

Освен проверките на Регионалната здравна инспекция, задължение за изследване на водата имат и собствениците на басейни. Пробите се взимат всяка сутрин. Сигнали за замърсяване могат да се подават от граждани на дежурния телефон или на сайта на Регионалната здравна инспекция.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.