Нарушители дават отпор – дупчат гумите на данъчни, нападат трудови инспектори

Снимка: Архив

Нарушенията край морето този сезон са по-малко в сравнение с миналия, тъй като масираните проверки на редица институции са оказали дисциплиниращ ефект върху бизнеса. Това заяви във Варна вицепремиерът Валери Симеонов след заседание на областния координационен център  по туризъм. Симеонов даде пример със заведенията по крайбрежната алея във Варна, които вече се съобразявали с изискванията за шума в нощните часове. Оплаквания от високи децибели все пак има – от дискотеки на Златни пясъци, но вече са им съставени актове, увери зам.-кметът на Варна Тодор Иванов.

Масираните проверки обаче предизвикват и изблици на агресия, заради които се търси намесата на полицията, стана ясно на срещата. Преди дни в Шабла неизвестен засега извършител надупчил гумите на кола на НАП-Варна, с която данъчните отишли на проверки в заведения и магазини в северния морски град. Намеса на униформени се е наложила още два пъти от началото на сезона. В единия случай – за да озаптят съдържател на заведение, който налетял на  трудови инспектори. Наложена му е глоба от 20 000 лв., уточни шефът на Областната инспекция по труда Иван Иванов.

Колежката му от Областната дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ д-р Златина Димова пък търсила полиция, след като затворен заради сериозни хигиенни пропуски ресторант в Св. Св. Константин и Елена продължил да работи. За разрешаването на такива проблеми не е нужно да се променя законодателството, мерки може да се вземат чрез подзаконови актове или промени в общинските наредби, посочи Валери Симеонов. Държавата ще продължи да си върши работата, а когато се налага, ще прилага и сила, за да се спазват правилата, категоричен бе той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Защо проверките са само по северното черноморие? Има ли връзка с патрЕотите?
    Защо всяко лято в разгара на сезона юли – август се правят ремонти само по Хемус?
    Умишлено насочване на юг ли е или некадърност?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.