Насимо получи наградата на Община Търговище за изкуство

Снимка: Архив

Насимо получи тазгодишната награда на Община Търговище в категорията „Изящни изкуства”. Отличието за известния графити артист Станислав Трифонов, родом от Търговище, се присъжда за приноса му за развитието на културата и изкуството. Общинският приз беше връчен на церемония на кметството за годишните награди за култура, изкуство и образование, която се провежда за 24 май.

Общо 18 културни дейци, учители, творци, ученици и състави получиха признание за приноса и постиженията си. В категорията „Мениджмънт и администрация на култура” наградата е за Росица Куцарова, директор на Регионална библиотека „Петър Стъпов“. Тя е отличена за активната й обществена дейност, за опазването и популяризирането на документалното наследство и дигитализацията на стари печатни издания. Дългогодишният директор на „Държавен архив“ в Търговище Светлин Божинов е носител на наградата в категория „Културно-историческо наследство“. Другите отличени са Кремена Кряколова, ръководител на школата за естрадно пеене към Младежкия дом; Илияна Иванова, ръководител на хор „Златна лира” и учители с постижения в образованието през годината.

Отличени са и педагогическите колективи на I СУ „Св. Седмочисленици“ и детска градина „Звънче”. Училището е единственото, определено с решение на Министерския съвет за иновативно на територията на общината. Детската градина пък е сред 25-те детски заведения в страната, включена в два проекта за ранно откриване и превенция на деца с трудности в обучението. 40 от възпитаниците й изучават китайски език, а много са носители на награди и медали от конкурси в изобразителното изкуство и модерния балет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България