Настася Искренова живее в истинска приказка

През 2018 г. дъщерята на Гибона стана мисис Баер

Романтично предложение в Ню Йорк и екзотична сватба в Меделин

Когато любовта се настани в живота на хората, той се превръща в приказка. Така се случва с Настася и Джонатан Баер, които през изминалата 2018 година вдигнаха сватба за чудо и приказ.

Някои ще попитат: Семейство Баер - кои са тези напълно непознати,? Това не са измислени герои от т.нар. български хайлайф, не са участници от някое телевизионно риалити, не са и лъскави образи от шоубизнеса. Това са най-обикновени хора, които живеят и работят от другата страна на Атлантическия океан. Той е мениджър в голяма компания за онлайн търговия. Тя е

бивша състезателка по фигурно пързаляне

и в момента е мениджър в голяма технологична фирма. Освен това е дъщеря на един от най-обичаните български футболисти Божидар Искренов. Фамилията Искренов легитимира младата двойка пред широката общественост у нас. Уважаваният от левскари и цесекари нападател, Радостта на народа, майсторът на импровизацията, неподражаемият артист с топка или просто Гибона, както го наричат всички, през лятото предаде дъщеря си Настася в ръцете на нейния избраник Джонатан.

Това се случи далеч от България извън светлината на медийните прожектори. Екзотичната сватба в Южна Америка не попадна в епицентъра на новините у нас. Тази история не може да бъде разказана в пълния й блясък, нито да бъде съпреживяна отстрани, но може да бъде показана през очите на сватбените фотографи и да бъде гарнирана с малко повече информация за събитията и главните действащи лица в тях.

Настася е дъщеря на Искренов от първия му брак

с красивата стюардеса Алина, която се усмихваше като фотомодел от календарите на БГА “Балкан”. Семейството има и син Георги, който става играч и треньор по хокей на лед. Настася е кръстена на Настася Кински – любимата актриса на Гибона, а Георги – на баща му. Двете деца израстват в САЩ заедно с майка си Алина и завършват университети там, като паралелно с ученето спортуват много активно. Георги дълго време е звездата на българския национален отбор по хокей, а Настася се занимава с фигурно пързаляне – първо като състезател, после като треньор, а последното й спортно амплоа е инструктор по йога.

Дъщерята на Искренов получава предложение за брак на петата година от връзката си с Джонатан. Предварително

младоженецът се свързва по вайбър с бъдещия си тъст

и иска ръката на дъщеря му. Гибона лесно дава съгласието си, но без да споделя нищо с Настася, за да не разваля изненадите, които предстоят.

По случай годишнината от първата им романтична среща, Джонатан предлага на Настася пътуване до нейния любим град Ню Йорк. Тя се съгласява, без изобщо да подозира, че ще помни този уикенд да края на живота си. Двойката често посещава Ню Йорк, защото е едно от предпочитаните от тях места за разходки и прекарване на свободните дни.

Колко специално е това пътуване си проличава още при пристигането. Оказва се, че Джонатан е резервирал апартамент във вековния хотел “Плаза” в Манхатън срещу Сентръл Парк. Така бъдещият младоженец

сбъдва една от детските мечти на своята дама

да бъде гост на прочутия 20-етажен хотел на Пето авеню.

Изненадите за госпожица Искренова не свършват дотук, а едва започват. Джонатан тайно е сложил в куфара си бутилка фантастично италианско вино, което двамата са купили от предишна почивка в Тоскана и са се зарекли да отворят при много специален случай. Когато сядат в ресторанта да вечерят, сервитьорката им поднася въпросното вино. Настася не може да повярва на очите си и възкликва учудена: “Но това е същата бутилка, която купихме от Италия толкова отдавна!”

На другата сутрин след закуска Джонатан намеква, че е подготвил още една изненада. Двамата излизат на безгрижна разходка в Сентръл Парк и с всяка крачка се доближават до заветния миг. Когато достигат живописния фонтан със статуята на Ангела на водите, бъдещата булка чува позната мелодия. Някой зад колоните започва да пее хита All of Me на Джон Леджънд. Сърцето на Настася ще експлоадира, защото това е песента, която заедно с Джонатан преди дълго време са избрали за своя сватбена песен. Той използва момента и

пада на колене пред бъдещата си съпруга

Този вълшебен миг принадлежи само на тях двамата. Но когато се оглеждат, разбират, че всъщност за заобиколени от минувачи, които им ръкопляскат и ги поздравяват.

Ето така госпожица Искренова казва “да” на предложението да стане мисис Баер и да сподели остатъка от живота си с Джонатан.

Следва сватбата. Датата и мястото не са избрани случайно – 08.08.2018 г. в Меделин. Съвпадението от цифри в сватбения ден трябва да донесе късмет, а колумбийската столица обещава незабравимо преживяване за младоженците и техните гости. Майката на Джонатан и вторият му баща имат къща там. За организацията на голямото събитие помага специална фирма за сватбени тържества. За церемонията е избрана

живописна хасиенда в планината

Всички близки и приятели са настанени в бутиков хотел, където са посрещнати с парти на покрива с великолепна гледка към града.

Бракосъчетанието е насрочено за съботния следобед, а партито е вечерно под открито небе. Булката блести в зашеметяваща бяла рокля с дълъг шлейф, а младоженецът е издокаран в елегантен син костюм с папийонка. Божидар и Георги Искренови имат важни роли в официалната част, а майката Алина се просълзява в мига, в който вижда дъщеря си като принцеса в булчинска рокля...

Така започва приказката на Настася Баер и завършва периодът, в който тя носи фамилията Искренова. Ред е на нейния брат Георги да предаде тази славна фамилия за следващите поколения.

 

Детство

Булката е израснала на „Герена“ с баница и боза

Младото семейство на Настася и Джонатан Баер в момента живее в тексаския град Остин, където всяка година се провежда едно от най-посетените състезания от “Формула 1” за Гран при на САЩ. Двамата много обичат да пътуват и са обиколили повече от 20 държави. Сред любимите им места са Париж, Лондон, Капри, мексиканският курорт Тулум и крайбрежният град Чарлстън в Южна Каролина. През следващата година Настася ще се завърне като мисис Баер в България, тъй като със съпруга си планират да посетят негови роднини в Испания и нейните близки у нас.

Дъщерята на Божидар Искренов няма много спомени от родината, тъй като от малка живее в чужбина. Тя се ражда през 1988 – поледната година на баща й в “Левски”, преди да излезе да играе в чужбина за “Сарагоса”.

“Той често ни водеше на стадиона, докато тренираше. Сутрин ме носеше в колата, докато спях, и ми купуваше баница и боза. Щом се събуждах в колата, взимах си закуската и отивах да го гледам как тренира”, спомня си Настася.

Тя никога няма да забрави как публиката крещи “Гиби, Гиби”, когато баща й се появи на стадиона. “Веднъж, преди 15 години, отидохме да гледаме мач на “Левски”. Щом хората го видяха на трибуните, започнаха да викат името му и така повече от пет минути”, разказва с еуфория дъщерята на Искренов.

Макар че живее на хиляди километри от България, публиката на “Левски” е в нейното сърце, което завинаги е “синьо”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица