Треньорът на волейболистките: Настройваме се за победа срещу Финландия

Най-хубавото, че имаме цел в последния мач с Финландия – заяви Иван Петков, старши треньор на националния отбор по волейбол. - Настройваме се за победа.

Нашите сразиха Гърция с 3:0 (22, 17, 17), а най-резултатна бе Мирослава Паскова с 13 точки. А утре от 17 часа играят със скандинавките в последен и решителен мач за продължаване на осминафиналите на европейското в Анкара.

„Загубата от Франция в първата среща демотивира отбора, но се надявам, че ще успеем да се преборим да третото място в групата - продължи наставникът. - Тази мач повлия и на останалите два – срещу Сърбия и Турция. Щастлив съм, че се вдигнахме. Сега гледаме с нужния респект към скандинавките – играят много организирано и са добри в защита.“

„Лъвиците“ са 4-ти в групата с победа, 3 загуби и актив от 4 точки, колкото и петият Финландия, но с по-лошо геймово съотношение. Националките се нуждаят от успех с 3:0 или 3:1, а Сърбия трябва да бие Гърция със същия резултат, за да продължат нашите на осминафиналите. В този случай и гъркините ще продължат, а Финландия и Франция ще отпаднат.

Първенството е в още три страни - Полша, Унгария и Словакия. Шампионът ще бъде определен на 8 септември.

Коментари

Задължително поле