Натискали Ивайло Петев да вика определени играчи в националния

Имаше натиск към мен - най-вече през медиите - да викам определени играчи в националния отбор. Това призна бившият селекционер Ивайло Петев пред БТВ. Той обаче бе категоричен, че винаги е избирал футболисти единствено по своя собствена преценка.

Двукратният шампион с "Лудогорец" напусна поста след победата над Люксембург (4:3) в световна квалификация, след което пое хърватския хегемон "Динамо" Загреб.

"С националния тим стартирахме отлично годината с двете контроли срещу Португалия и Македония. После дойде много слабото представяне в Япония. Мачът с Люксембург - макар че победихме - бе разковничето за моето бъдеще. Реших да поема клубен тим, защото все още съм млад и се развивам. Не съжалявам - това бяха три напрегнати месеца на ново място. Имаше сътресения, но със старанието на всички успяхме да закрепим положението".

Петев допълни, че парите не са били водещият фактор при решението да напусне България. "Основната причина е негативизмът. Винаги съм имал подкрепа от Борислав Михайлов, за което му благодаря. Наясно сме всички какво е нивото на нашето първенство, какви поколения идват отдолу. Прецених, че в този момент е добре да опитам нещо ново. Националният отбор е обект на целенасочени атаки, атмосферата се разваля заради лични интереси. Ако това не се промени, годините ще минават, а ние трудно ще се класираме на голям форум".

Дали Петев ще привлече български играчи в "Динамо" и какви са шансовете му да вдигне титлата и в Хърватия - гледайте цялото интервю.

Коментари

Задължително поле