Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Юнкер тръгва на балканска обиколка Ще посети Македония, Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина и Косово

Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Раздадоха вторите Lifestyle Awards Емануела, Константин, Криско, Мегз, Фики и Тита сред големите победители на вечерта

Моу се превръща в бедствие

Стоян Александров с две обвинения за банкови сделки без разрешение

Полицията задържа четирима иманяри Предотвратена е незаконната продажба на ценни монети

Побой между работници в кравеферма завърши със счупена ръка

Будни боляри искат да издигнат паметник на цар Ивайло, закрит мост над Янтра и да позлатят кубетата на Патриаршията в Търново Трите проекта ще струват общо около 12 млн. лева

НАТО ще одобри над 40 мерки за партньорство с ЕС

Снимка: Архив

НАТО ще одобри над 40 мерки за партньорство с ЕС по различни направления в сигурността, предаде БНР. ЙенсСътрудничеството между двете организации е водеща тема на последната за годината среща на външните министри от Алианса в Брюксел.

Седем са аспектите на задълбоченото сътрудничество с ЕС, които се очаква да бъдат подкрепени от външните министри на НАТО, съобщи генералният секретар Йенс Столтенберг:

“Това включва противодействие на хибридните и киберзаплахи, общи действие във военноморски операции и развитие на отбранителните способности.”

След британския референдум за напускане на ЕС, европейците съживиха идеята за единна отбрана, отделна от структурите на НАТО, а след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, те гласуваха и бюджет от над 5 милиарда годишно за въоръжение. Американският ангажимент към чл.5 за колективната отбрана на Алианса несъмнено ще бележи дискусиите на министрите, където за последен път ще участва държавният секретар Джон Кери от администрацията на Обама. Столтенберг припомни, че очаква с нетърпение в Брюксел догодина новият президент на САЩ Тръмп:

“Сигурен съм, че с министрите ще намерим начин да координираме срещата на върха на НАТО, с тази между САЩ и ЕС, когато президентът Тръмп дойде в Европа.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете