Национален поетичен конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" организират в Пловдив

На 20 май изтича срокът за участие в Националния литературен конкурс за стихотворение на тема "Непрощаване с Христо Ботев", съобщиха организаторите от НЧ "Възраждане 1983" в Пловдив.

Поетичната надпревара, вдъхновена и посвета на Ботев, се провежда за втори път и е под егидата на кмета на 85-хилядния район "Централен" в града под тепетата Георги Стаменов. Регламентът на конкурса предвижда да бъдат връчени по 3 награди в две възрастови групи - до 14 години и от 15 до 19 години. В поетичния конкурс могат да участват млади автори от цялата страна и бъл

гари, живеещи в чужбина, с до три непубликувани стихотворения.

Победителите ще бъдат излъчени от професионално жури начело с поета Иван Странджев и обявени на 29 май на фейсбук страницата на Народно читалище "Възраждане 1983" и сайта на район "Централен". Церемония по награждаването ще е на 2 юни от 18 часа в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив.

В първото издание на поетичния конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" се конкурираха 56 творби на млади автори от София, Пловдив, Стара Загора, Търговище, Благоевград, Свищов, Силистра, Разград, Елхово и Троян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони