„Локо“ (София) покани Стойчо Стоев

Учениците от кърджалийското училище, чието стълбище пропадна, ще учат в други сгради

Сър Антъни Хопкинс: Актьорите са глупави

Джонсън печели вота, но с малка преднина

Купуваме още един правителствен самолет (обзор) От 2014 г. „Фалкон”-ът е аварирал над 20 пъти

Депутати от БСП пред “Труд”: Корнелия Нинова не владее групата си При избора на Сотир Цацаров червената група се разцепи наполовина

Турция заплаши да изгони американските войници от базата „Инджирлик”

Манолова открива временна приемна във Видин

Свършват мъките с данъчните декларации

Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Национален туристически регистър готов до септември

Бургас

Национален туристически регистър (единна система за туристическа информация, известна с абревиатурата SD) ще бъде готов до месец септември. Той ще помогне за проследяемостта и сигурността на туристите. Това съобщи в Бургас министърът на туризма Стела Балтова.

Предвижда системата да свърже в реално време регистрите на хотелите. Т е. При постъпване на клиент в хотела, директно информацията ще се предава в другите институции, свързани с SD, а именно Министерството на туризма, НАП, МВР и общините. Всяка от институциите в зависимост от вменените и правомощия ще има достъп до тази информация. Данните в тази система няма да бъдат публични, обясни министър Стела Балтова.

Той ще проследява туристите, които се движат на територията на странат, както и постъпленията, които идват от туризъм. Мобилни екипи на български полицаи, съвместно с румънски, полски, чешки, унгарски полицаи ще бъдат сформирани за сезона. 400 мобилни камери има на територията на Бургаски регион, а до края на годината броят им ще нарасне до 600. Ще бъдат осигурени и достатъчно преводачи за летовниците.
Спрямо екскурзоводите за пръв път през „Лято 2017“ ще действат изискванията за практикуване на професията, заяви министър Балтова.

Освен образование и подготовка, ще се изисква те да имат екскурзоводна правоспособност и да са вписани в Регистъра на правоспособните екскурзоводи, част от Националния туристически регистър. Що се отнася до лекарите, към сегашна дата има 201 общопрактикуващи лекари, от които 12 са в Община Несебър, 125- в Бургас, 6- в Созопол, 3- в Приморско, 5 в Царево, 8- в Поморие. 18 болници има в региона. Те имат сключени договори с НЗОК.

Що се отнася до плажовете, ивици без стопани няма да бъдат оставени, особено що се отнася до големите плажове. Има заявени устни предложения от страна на общини да стопанисват градските плажове, но тези предложения ще бъдат тепърва обсъждани.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.