Националите по киокушин заминаха за европейското в Холандия

Отборът ни по карате киокушин замина днес за Европейското първенство по бойното изкуство за мъже и жени в Холандия, което се организира от Световната киокушин федерация (KWF), и ще се проведе в събота.

От Българската карате киокушин федерация (БККФ) изпратиха на първенството 14 от най-добрите си бойци. Очаква се състезанието да бъде оспорвано, тъй като нашите лъвчета ще се борят за медали със състезатели от десетки страни. Треньор на отбора е сенсей Захари Дамянов.

Вицепрезидентът на KWF Христо Трайков и официалният представител на България Николай Рачев също ще присъстват на състезанието.

Усилено тече и подготовката за Петото открито световно първенство за юноши и девойки – Кумите, което тази година ще се проведе на 3 и 4 декември във Варна. Организатор на престижното събитие, което ще събере състезатели от 32 държави, е Българската карате киокушин федерация.

Световното първенство във Варна се провежда с подкрепата на застрахователна компания „Армеец“, която е традиционен спонсор на дейността на БККФ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт