На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Бързите кредити намаляха с 11% Хората се обръщат за финансиране към банките

Александър Симов: БСП няма да сключва предизборна коалиция с АБВ

Търсят още над 300 тол полицаи Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Шефовете нямат право да глобяват работници при нарушаване на трудовата дисциплина

Ексдепутатът от ДПС Хасан Хаджихасан осъди прокуратурата за 10 800 лева Бившият народен представител бе съден и оправдан по дело за обществена поръчка в Благоевград

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 19 февруари 2019

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Пророческите слова на Апостола изискват отговор с дела, не с празни думи

19-годишният Алекс от Гольовците се предаде (обзор) Каракачанов: Кой възпита безнаказаност у убийците?

41-годишен катастрофира в дърво след преследване с полицията

Данъчните продават пушки Най-ниската цена е 290 лв.

Националната болница за физиотерапия и рехабилитация работи на загуба

Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в „Овча купел” регистрира финансова загуба в размер на 151 хил. лв., съгласно годишния финансов отчет за 2017 г. Това заявява здравният министър Кирил Ананиев в отговор на депутатско питане за финансовото състояние на „НСБФТР“ ЕАД-София, пише БГНЕС.

Общо финансовият резултат към края на 2017 г., отчитащ натрупаните печалби/загуби от минали години е в размер на 246 хил. лв. Приходите са в размер на 1 677 хил. лв., а разходите достигат 1 828 хил. лв.

Общо собственият капитал на „НСБФТР“ ЕАД е 1 738 хил. лв., т.е. би могло да се обобщи, че дружеството не е декапитализирано, се казва в отговора на министър Ананиев. Той посочва, че общо резервите в края на 2017 г. са в размер на 1 895 хил. лв., от които законовите резерви са 11 хил. лв., други резерви са в размер на 45 хил. лв., а резервът от последващи оценки е 1 839 хил. лв.

Съгласно представените данни от лечебното заведение просрочените задължения са в размер на 51 хил. лв. По данни от представения предварителен индивидуален годишен финансов отчет за 2018 г. на „НСБФТР“ ЕАД, гр. София, лечебното заведение отчита 1 703 хил. лв. приходи, при 1 866 хил. лв. разходи.

В сравнение с предходната година през 2018 г. се наблюдава увеличение на общо приходите с 26 хил. лв., което показва стремежът на ръководството непрекъснато да се работи в посока повишение в приходната част чрез разширяване обема на предлаганите здравни услуги, уточнява Ананиев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.