Националният борд по туризъм: Стартираме дебата за реформи в сектора

Председателят на УС на Националния борд по туризъм Красимир Гергов (вляво), ресорният министър Николина Ангелкова и изпълнителният директор на сдружението Мартин Захариев отриха Четвъртия конгрес на организацията в София. СНИМКА БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Националният борд по туризъм (НБТ) , който обединява големите инвеститори в бранша, стартира дебата за реформи в сектора на двудневна конференция в София, която започна преди минути, предаде репортер на "Труд". Председателят на УС на НБТ Красимир Гергов и изпълнителният директор на сдружението посрещнаха министърът на туризма Николина Ангелкова, която ще се включи активно следобед в дебатите за нормативната рамка в сектора.

На форума  ще бъдат обсъдени основни въпроси поставени пред туристическата индустрия у нас на прага на новият летен туристически сезон. Сред тях са използването на иновативни дигитални комуникационни стратегии в туризма, както и развитието на културния туризъм в градска среда и София, като една от най-бързо развиващите се столици в Европа в това отношение. Ще бъдат засегнати и въпросите за необходимите реформи в Закона за туризма, както и належащи проблеми за сектора свързани с предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Ще бъдат разгледани и конкретните практики, свързани с инвестициите в хотели, както и възможностите за СПА и Голф туризъм у нас.

Във форума ще се включат, както членове на Националния борд по туризъм, така и депутати, кметове и представители на общини и на туристическия бизнес у нас.

„Стартираме дебата за реформи в туризма и благодаря на всички, че сте тук. Започваме с разговори по различни теми, всяка от които е важна част за един по-устойчив туризъм, към който всички се стремим”, заяви при откриването на срещата Мартин Захариев. Председателят на УС на сдружението Красимир Гергов се обърна към гостите на форума с кратко приветствие:

„Някой трябваше да се обедини. За това сме тук. Целта ни е да събираме информацията по сектори отдолу и да я разпределяме към отговорните институции, защото само заедно можем да успеем".

Министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на борда за подкрепата, „както по време на мандата „Борисов 2”, така и сега”.

„Вървим напред, но не трябва да се задоволяваме само с примерите за рекордната 2016 година в туризма. Можем много повече”, коментира тя и и анонсира, че освен дебат за актуализация на Закона за туризма, на форума ще се засегне и Законът за черноморското крайбрежие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България