Националният отбор на България по баскетбол за младежи U20 с първа победа на Европейското първенство в Дивизия B

Националният отбор на България по баскетбол за младежи U20 записа първа победа на Европейското първенство в Дивизия B, което се провежда в Питещ. Баскетболистите на Васил Христов надвиха Албания с 96:47.

След този двубой тимът ни е с баланс 1-2, но вече без шанс за едно от първите две места в групата, даващи право на участие на четвъртфиналите. В последния си мач от групата България ще се изправи срещу домакина Румъния, като двубоят е в сряда от 18:00 часа.

След ниска резултатност в началните минути България поведе с 20:13 след първата четвърт. Националите ни се възползваха по-добре от грешките на съперника и почивката дойде при 44:23 в тяхна полза.

Българите продължиха да доминират и след паузата, а след серия от 19 безответни точки в последните четири минути на третата част, се откъснаха с 68:30. В оставащото време разликата продължи да расте и те спечелиха още по-убедително.

Нашите имаха предимство по почти всички показатели, като отбелязаха 15 тройки срещу 4, а освен това допуснаха и по-малко грешки - 13 срещу 31.

Най-резултатни за успеха с по 14 точки бяха Илиян Пищиков, Максим Бочев и Марио Боянов, а 11 добави Момчил Кадиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт