Началникът на кабинета на Виктор Орбан: Мигрантите правят Виена по-мръсна и бедна

Началникът на кабинета на унгарския премиер Виктор Орбан Янош Лазар пусна във Фейсбук видеоклип на свое посещение в квартал на Виена, който според него е станал по-мръсен, по-беден и с уверичена престъпност откакто там са се настанили мигранти, предаде Асошиейтед прес.

Във видеото Лазар заявява, че след 20 години унгарската столица Будапеща може да заприлича на този неустановен виенски квартал, ако опозиционните партии "пуснат мигрантите".

"Улиците очевидно са по-мръсни, районът очевидно е по-беден, а престъпността е нараснала. Ако ги пуснем да влязат и те заживеят в нашите градове, последиците ще са престъпност, обедняване, мръсотия, нечистотия и невъзможни благоустройствени условия. Ние работим за предотвратяване на това явление", заявява Лазар.

По думите му в този виенски квартал са останали само пенсионери "сред белите и християните", а "всеки друг е имигрант", за който се създава "град в града".

"Във Виена има много училища, където не са останали никакви бели виенчанчета, има само деца на мюсюлмански имигранти и имигранти от Близкия изток", казва Лазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа