Наши депутати ще ритат футбол с азерски

От 2020 г. Получаваме азерски газ

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Групата за приятелство с България в Милли Меджлиса на Азербайджан Рауф Алиев обсъдиха възможности за развитие на сътрудничество между България и Азербайджан. Делегация на Групата за приятелство с България е на посещение в страната ни по покана на председателя на Групата за приятелство България – Азербайджан в Народното събрание Хамид Хамид.

Двете страни бяха единодушни, че България и Азербайджан трябва да продължават да работят за разширяването на отношенията в сферите на икономиката, спорта, туризма и енергетиката. Делегатите коментираха и развитието на парламентарното сътрудничество между двете държави, както и партньорството в конкретни области.

Българските депутати посочиха като пример разкритите преди дни директни полети между Баку и София. Те изтъкнаха, че директната линия ще доведе до задълбочаване на отношенията между двете държави в много сфери като туризъм, бизнес, образование и спорт.

Цвета Караянчева увери Алиев, че традиционно добрите отношения между двете страни ще продължат да се задълбочават и ще стават още по-динамични. Караянчева припомни резултатите от визитата на премиера Бойко Борисов в Баку и отбеляза, че първата редовна въздушна линия между България и Азербайджан ще стимулира туристическия обмен между двете страни.

Рауф Алиев подчерта, че постигнатата между България и Азербайджан договореност ще позволи от 2020 г. страната да получава 1 млрд. куб. метра азербайджански природен газ годишно, посочи гостът.

Председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид съобщи, че с неговия колега Рауф Алиев са решили между двата парламента да се проведат турнири по футбол и тенис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България