Събота – ден на японските бойни изкуства Божество ками потегля с колесница от НДК

Петър Воденски: Военната операция на Турция в Северна Сирия беше неизбежна

Баща преби съученичка на дъщеря си в столично училище Причина за агресята е, че момичетата не си вдигали телефоните

Ангелкова: Подготвяме лято 2020 с оглед пренасочване на капацитета на „Томас Кук“ към другите големи туроператори

Енджи Касабие ражда у нас

Как всяка жена може да стане красавица?

Протести и сблъсъци в Барселона след изпращането в затвора на лидери на каталунските сепаратисти

Слънчево време и днес Температури до 26 градуса следобед

СЕМ решава за предсрочното освобождаване на директора на БНР Светослав Костов

Тръмп призова Италия да увеличи разходите си за отбрана

Американски боксьор почина четири дни след тежък нокаут

Евролидерите обсъждат днес Брекзит и бюджета на ЕС

Как се храни Брад Пит

Състоянието на Стефан Данаилов остава критично

Наши командоси участваха в международно учение с колеги от 4 държави в Румъния

Военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ завършиха успешно участието си в международното учение „Neptune Strаike 2019“. То се проведе в района на Констанца-Мангалия-Тузла-Капу Мидия, Република Румъния от 16 до 27 септември, съобщиха от МО. Участваха формирования от Силите за специални операции на България, Румъния, Гърция, Сърбия. От българска страна това бяха 15 военнослужещи от 1-ви батальон Специални бойни действия на бригада Специални сили. Старши на групата беше майор Борис Василев.

По време на учението бяха сформирани многонационални групи за специални операции с цел уеднаквяване на стандартни оперативни процедури, което допринася за повишаване съвместимостта. Проведени бяха тренировки по стрелба с различни видове оръжие, десантиране от вертолет над суша и морска среда, провеждане на парашутни скокове от самолет С-27J „Spartan” и вертолет IAR 330 „Puma“ на суша и вода, стоварване на бойни плувци от вертолет в морска среда, тренировки на бойни действия в затворени/малки пространства, действия като щурмова група при провеждане на бординг операции, медицинска подготовка и евакуация с автомобил и вертолет.

По време на проведения ден за високопоставени гости на полигона в град Мангалия присъстващите дадоха много добра оценка на участващите военнослужещи от формированията на Силите за специални операции на България, Румъния, Гърция и Сърбия. От българска страна учението „Neptune Strаike 2019” наблюдаваха командирът на Силите за Специални операции бригаден генерал Явор Матеев и заместник-командирът полковник Иван Райков. Демонстрирана беше високата степен на интеграция между Специалните сили на участващите Балкански държави при изпълнение на операция по залавяне и неутрализиране на терористичен лидери. Предложено бе да продължи военното сътрудничество със Силите за специални операции на съседните страни и провеждане на учения с цел споделяне на ресурс и способности, обмен на новости във военната практика.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.