На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Голям пожар гори до село Бегово Засега няма опасност за населението

Крадците на данни от НАП опитвали да заметат следите си Файл, изтрит от Кристиян, напълно идентичен с получен в редакцията на “Капитал”

Наши лекари работят по Нобела за медицина

Нобеловата награда за медицина за 2016 г. доказва ползите от лечебното гладуване, което от години прилага у нас д-р Людмила Емилова по системата на Лидия Ковачева. Научното потвърждение идва благодарение на откритието на японския професор Йошинори Осуми, който бе удостоен с отличието, връчвано от Каролинския институт в Стокхолм.

Ученият изяснява механизмите на автофагията – процесът, при който става изчистването и подмладяването на човешките клетки, когато те са в състояние на гладуване.

Аз съм човекът на опита, а той е човекът на науката, но изводите от нашата работа са много близки“, посочи пред „Труд“ д-р Емилова. Резултатите на проф. Осуми могат в някаква степен да доразвият практиката на лекарите у нас, потвърди пред „Труд“ д-р Георги Чалдъков от Лабораторията по клетъчна биология, Катедра по анатомия и хистология на Медицинския университет във Варна, който е работил в Япония.

Докато японският учен търси доказателство как оздравяването се случва на клетъчно ниво, паралелно у нас д-р Емилова наблюдава как хората с техните трилиони клетки се изчистват от болести, именно прилагайки лечебния глад.

Дълбоко съжалявам, че този учен е работил в Япония, а не в България, защото бих му предоставила цялата систематизирана дългогодишна информация на медицинския център с наблюдаване на над 44 000 пациенти за 23 години. Тази информация потвърждава неговата теория и ако това беше учен от България, тогава представете си, Нобеловата награда щеше да дойде у нас“, посочи специалистът.

Д-р Людмила Емилова пред „Труд“:

Надявам се откритието да даде тласък на лекарите

Проф. Осуми още от 70-те години на миналия век работи по този въпрос, но сега вече учените в другите сфери на науката осъзнават колко е важно неговото откритие. Много се надявам, че сегашната Нобелова награда ще даде тласък на лекарите, които разсъждават трезво и искат научни доказателства. Мисля, че тези честни и почтени български лекари, биха се обърнали към лечебното гладуване като начин на профилактика и лечение на болестите. В България има много способни учени, които биха могли да се възползват от опита, който имаме аз и колегите“, заяви пред „Труд“ д-р Людмила Емилова.

Д-р Георги Чалдъков пред „Труд“:

Автофагията е прочистване на клетките

Накратко, гладуването стимулира автофагията – самоизяждането, което е самопрочистване на клетките от изхабени и увредени протеини и структури (органели). Резултатите на професор Йошинори Осуми могат в някаква степен да доразвият практиката на д-р Емилова. Важното за биомедицинската наука и практика е, че след месец, на 10 декември 2016 г. в Стокхолм, Негово величество шведският крал Карл XVI Густаф ще връчи Нобеловата награда за медицина на професора за неговите открития на молекулните механизми, контролиращи автофагията, посочи пред „Труд“ проф. Георги Чалдъков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Тази пишман-докторка Емилова е направо за „Оскар“ за измамници – така ги омайва, че хем ги държи гладни, хем и плащат луди пари!!!! Евалла !!!!!

  2. Бог, като съвършен Архитект на вселената, е създал съвършено цялото творение! Няма никаква причина да се учудваме на изводите, до които достигат учените, хилядолетия след Сътворението!

  3. Всичко, което д-р Емилова проповядва съм изпитал върху себе си и потвърждавам, че е така! Имах някакви съмнения преди да започна опита си, но вече съм убеден, че е вярно.

  4. Баси измамницата е тая Емилова. Като не ядеш и отслабваш – голямо откритие направила.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.