Наш автобус катастрофира в Унгария

Български автобус катастрофира на автомагистрала в Унгария. До инцидента се стигнало, след като превозното средство, собственост на хасковската фирма превозвач “Арда-тур”, излязъл от платното и паднал в канавката, разказват очевидци. По данни на българското посолство в Будапеща катастрофата е станала около 5 часа сутринта вчера.

Автобусът се е преобърнал на 132-ри километър на магистрала М 5 край град Сегед, Източна Унгария. Петима наши сънародници са пострадали. От Министерството на външните работи уточнили, че няма опасност за живота на ранените. Те са приети в унгарска болница със сравнително леки наранявани. Сред пътуващите в автобуса имало и две майки с деца. Те са останали невредими, но също били откарани в лечебно заведение за рутинни прегледи.

До късните следобедни часове вчера причините за инцидента не са били изяснени. Няма информация и за това дали друго моторно превозно средство е участвало в пътното произшествие.

Полицията в Унгария е започнала веднага разследване по случая. Не се налагало ограничаване на движението и затваряне на участъка, в който е станал инцидентът. От фирмата превозвач посочват като причина за катастрофата разсейване от страна на техния шофьор. “Водачът вероятно си е отклонил вниманието, стъпил е на банкета и така е изгубил контрол над автобуса, който е паднал в канавката”, заяви собственикът на фирмата “Арда-тур” Себахтин Исмаил пред журналисти. Той уточни още, че към местопроизшествието веднага е тръгнало друго превозно средство на компанията, което да пренатовари пътниците от авариралия автобус и да ги върне в България. “Няма нищо сериозно, всичко е нормално и материалната щета не е голяма”, категоричен беше Семахтин Исмаил. “Само Бог им е помогнал, могло е да има загинали”, каза пред “Труд” съпругът на българка, която е пътувала в катастрофиралия автобус.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право