Наш джудист осъди РЗИ за карантина

Делата на Борислав Владов (вдясно) и на неговия баща Кръстьо води адвокат д-р Мариана Митова.

Наш джудист спечели дело срещу Районната здравна инспекция (РЗИ), която го постави под задължителна 14-дневна карантина за положителен тест за коронавирус. Делото се гледа в Административния съд в Пазарджик. Заради принудителната изолация Борислав Владов пропуска две европейски първенства – за младежи и до 23 години в Пореч (Хърватия) през ноември, за които се е подготвял цяла година. Състезателят на „Кодокан“ бе фаворит за призовите места, като зад гърба си има 4 медала от европейски купи при кадетите.

Точно преди заминаването за шампионатите целият национален отбор минава в неделния ден на PCR-тестове в София. Един от треньорите обаче е със симптоми на COVID-19 и момчето се нарежда след него. Пробата дава положителен резултат. „Чакахме в един тъмен коридор и на една масичка на всички ни направиха тестове, а сестрата изобщо не си смени ръкавиците...“, казва възмутен Кръстьо Владов, баща на момчето.

Веднага Борислав се подлага на антигенен кръвен тест, който е отрицателен, прави и нови три, които също са негативни. Момчето няма никакви симптоми, но въпреки това е поставено под карантина, а целият отбор заминава за шампионата.

През това време 3 пъти дойде криминална полиция да ни провери дали сме у дома си, все едно бяхме престъпници“, разказва таткото, който също е карантиниран и е без симптоми.

А след като излиза от принудителната изолация, момчето изживява срив, демотивиран е, а с него започва да работи психолог.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт