„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Президентът Радев за прокурора, който ще разследва главния прокурор: Въвежда се нова мощна фигура, а нея я няма в конституцията

Варненската УМБАЛ „Св. Марина“ въведе иновативен метод Лекуват пациенти с Паркинсон чрез дълбока мозъчна стимулация

Наш поет с голяма награда от Италия за видео-поезия

Поетът Бисер Бойчев се върна от международен литературен конкурс в Италия със специалната награда на критиката и награда като финалист в категорията за видео-поезия.

Домакин на конкурса бе град Биасоно в северната част на страната, а в него участваха автори от различни европейски държави, включително и от Южна Америка. Конкурсът е бил организиран от актьорите Диего де Надай и Катерина Силвия Фиоре в чест на голямата италиянска поетеса от началото на 20 век Антония Поци – разказаха на „Труд” присъствали на събитието.

Поци си отива от този свят едва на 26 години. Познавачи откриват прилики в съдбата и творческата й дарба с тези на българската поетеса Петя Дубарова, която напуска живота също на много млада възраст.

Бисер Бойчев се е представил в конкурса със стихотворението „Предопределение”, преведено на италиянски език, каквито са били изискванията на регламента. „Господин Бойчев получи наградата на критиката, защото поемата му е написана с много любов и хармония, има чудесна структура на текста. Надяваме се да можем да си сътрудничим и в бъдеще с него, за да сътворим нещо много красиво” – е коментарът на Диего де Надай, след като българският автор е получил отличията си.

Бисер Бойчев е на 49 години, носител е на няколко международни награди за поезия, работил е във филмите „Трака-трак”, „Асистентът” и „Време за жени” на Илия Костов, както и в други кинопродукции. Автор е на четири поетични книги.  В момента живее и работи в родния си град Шивачево, община Твърдица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.