Наш рефер даде дузпа за игра с глава

Българският рефер и депутат Стефан Апостолов се прочу с отсъждането на три изключително спорни дузпи в квалификационния мач от Шампионската лига между норвежкия „Розенборг“ и исландския „Валур“ (3:1). Свирените наказателни удари бяха спорни, като единият дори бе даден за... игра с глава.

При първата дузпа, след която „Розенборг“ поведе с 1:0, топката срещна ръка в горната й част. Втората беше изключително скандална. При резултат 2:0 за норвежкия тим, „Валур“ получи дузпа, след като топката се отби от главата на играч на домакините. Резултатът в 85-ата минута, вследствие на отсъждането на дузпата, стана 2:1 и „Розенборг“ вече отпадаше.

Но в добавеното време Апостолов се нагърби с решение за още един наказателен удар, трети в мача и втори за домакините. Топката леко докосна китката на защитник на „Валур“, след като падаше при единоборство във въздуха, но реферът ни отново посочи бялата точка.

"Това бе един голям цирк", коментира норвежкият портал „Спортвокс“.

При втората дузпа, след която „Валур“ изхвърча от турнира, треньорът на тима Олафур Йоханесон отправи ироничен знак към публиката с ръка, с който показа, че става въпрос за пари.

Коментари

Задължително поле