Наш скиор събра от дарения E 7000 за подготовка

Никола Чонгаров обяви, че вече е събрал повече от 7000 евро чрез благотворителна кампания за подготовка за олимпийските игри Пьонгчанг 2018. Скиорът е изчислил, че ще са му нужни 18 000 евро, които да покрият нуждите му за лагери, състезания и разходите за треньор.

На игрите в Сочи 2014 пловдивчанинът завърши 23-ти в алпийската комбинация и бе знаменосец на делегацията ни по закриването на престижния зимен форум. Сега амбицията му е да стартира на втора олимпиада, но в ски кроса. Именно в руския град преди две години новата дисциплина направи своя дебют.

„Харесва ми, защото е много по-зрелищна от алпийската комбинация - заяви Чонгаров. - А и по-сложна, тъй като едновременно карат четирима състезатели.”

Бившият национал вече направи два лагера в Швейцария, а след броени дни тръгва на подготовка в Австрия, където ще е неговият първи старт за сезона. Чонгаров разкри, че първоначално в тренировките съдействие са му оказали най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова и нейният треньор Виктор Жеков. „Помогнаха ми много, защото се кара по едно и също трасе”, допълни той.

Родната федерация също го подкрепя със средства, но към момента те са недостатъчни за оптимална подготовка, защото дисциплината е нова. Затова Чонгаров е намерил нестандартен начин да събере сумата чрез кампания, в която феновете му получават срещу сумата по нещо - снимки, тениски, дори песни, написани от самия сноубордист.

След Сочи 2014 Никола си взе кратка пауза, сформира рок банда и се отдаде на музика, но и не спря да тренира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт