Наш талант поиска мач с Григор

Мач с Григор Димитров си пожела националът за купа „Дейвис“ Александър Лазаров. 19-годишният тенисист е един от родните таланти, които получиха уайлдкард за турнира „София Оупън“ следващата седмица. Директорът на турнира Пол Макнами обяви, че при раздаването на поканите организаторите са предпочели да дадат шанс на млади играчи.

„Ако мога да избирам, ще си пожелая мач с Григор - обяви Лазаров, който през 2016-а игра в квалификациите. - Миналата година беше невероятно, имах удоволствието да тренирам с някои от играчите от турнира. Тази година ще има по-малко напрежение в моята игра и се надявам да покажа добър тенис.“

Той и съотборникът му в националния тим Димитър Кузманов получиха покани за основната схема. За Лазаров това ще е дебют в АТП турнир. За да излезе срещу Григор обаче, той ще трябва да победи първия си съперник, защото Димитров като един от топ 4 ще започне директно от втория кръг.

Друга млада надежда на родния тенис - Адриан Андреев, получи уайлдкард за квалификациите на турнира. За него това ще е втори мач на такова равнище след участието му в Метц (Франция) през септември.

„Никога не съм играл в толкова голяма зала като „Арена Армеец - призна 15-годишният Андреев. - Ще съм притеснен, но ще бъде забавно.“

Квалификациите ще са през уикенда, а жребият за основната схема ще се изтегли в събота в „Арена Армеец“. Мачовете са от 5 до 12 февруари, а билетите за полуфиналите и финала са почти разпродадени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт