Наш тираджия вози марихуана за 1,3 млн. лв. от Португалия (обзор)

Кашоните с 83 кг марихуана, открити в българския ТИР, натоварен в Португалия.

Удари по наркопласьoрите

Дилър от Костинборд хванат да крие дрога в тоалетна чиния

Софийски продавач търси клиенти на жп гара

Над 83 кг марихуана за 1 332 000 лева задържаха митничарите на пункт “Капитан Петко войвода” в български ТИР, влизащ от Гърция. Камионът с дрогата обаче бил натоварен с групажна стока в Португалия и пристигал оттам.

Шофьорът на камиона - български гражданин, представил документи за съдържанието на каросерията, като повечето от стоките вътре били португалски санитарен фаянс с получатели в България. По метода “анализ на риска” митническите служители селектирали камиона за щателна проверка. В екипа, извършващ проверката, били включени и гранични полицаи и така върху палетите със санитарен фаянс били намерени 7 кашона със 124 прозрачни вакуумирани плика с “трева”.

Тираджията е задържан, води се дело от Окръжната прокуратура в Хасково.

Друг доставчик на опиати пък бил задържан в Костинброд при успешна акция на полицаите от Областна дирекция на МВР-София. Криминалистите наблюдавали дома на пласьора и видели как отпред спира такси, клиентът се среща със стопанина и след това си тръгва с таксито. Жълтият автомобил бил спрян за проверка и се оказало, че е нает от наркоман от Нови Искър.

Той си признал, че е пристигнал в Костинброд да си купи дрога и извадил от гащите си бучка от 5 грама амфетамин и 2 грама марихуана, за които току-що платил на 39-годишния си снабдител. Полицаите веднага нахлули в дома на 39-годишния костинбродчанин и започнала обиск. В тоалетната чиния бил намерен плик с половин килограм марихуана, а в шкаф в кухнята - гърне с бял прах, който не бил нито сол, нито брашно, а амфетамин.

Удар по наркоразпространението нанесли и полицаите в Пазарджик. Те забелязали съмнителен 34-годишен мъж от София, който обикаля по перона на жп гарата в града и търси купувачи на “трева”. Той бил закопчан с белезници, а от джобовете му униформените извадили два полиетиленови плика със 170 грама дрога. Сухите и зелени листа в нея приличали на марихуана, но се оказало, че това е синтетичен канабиноид, с който сушените листа са били напръскани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право