Наш щангист вдигна с 11 кг повече за титла

България вече има три титли от европейското по вдигане на тежести за юноши и девойки в Милано. Тройката заформи 15-годишният Карлос Насар, който бе безапелационен в категория до 69 кг.

Талантът спечели и в двете движения, като в изхвърлянето регистрира 113 кг, а в изтласкването 147 кг. Така в двубоя събра 260 кг, с 11 повече от състезателя на Армения, завършил втори.

На миналото първенство на континента Насар, чийто баща е ливанец, бе седми. Талантът е възпитаник на школата от Червен бряг, където се подготвя под ръководството на Илиян Илиев.

Другите ни двама шампиони също записаха впечатляващи резултати. Ангел Русев (56 кг) събра 240 кг, с 9 кг повече от втория. А Ивана Петрова (44 кг) регистрира 145 кг, с пет килограма отгоре пред сребърната медалистка от Румъния.

Младите национали спечелиха още два сребърни медала в двубоя – на Габриел Маринов и Иван Димов. И двамата са в категория до 50 кг, но са на 15 и 17 г.

Участието на националите стана възможно в последния момент, след като федерацията успя да събере 250 000 долара и да внесе парите от глобата в Международната централа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт