10-те най-поръчвани питиета за 2019 година в цял свят

Джъстин Трюдо призова Иран да предаде черните кутии от сваления самолет на Франция

Томислав Дончев: 10-15 млрд. лв. са необходимите инвестиции във водния сектор

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм за периода януари-ноември 2019 г.

Емил Димитров: Няма вредни емисии от изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“

Групата GRECO поздрави България за борбата с корупцията Страната ни е изпълнила общо 16 от 19 препоръки, отправени през 2015 година

Конър – милиардер на 35?

83-годишна жена почина след удар от кола в Разград

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Зеленски не прие оставката на премиера Гончарук

Протестит срещу пенсионната реформа затвори Лувъра

„Студена” източена с подпис на Димов от „Стомана” Синдикатите настоявали да не се спира водата на дружествата

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Министър Танева: 203 хиляди свине са евтанизирани у нас заради свинската чума

Деница Сачева: От 2009 г. досега са дадени над 500 млн. лв. за лични асистенти

На Бабинден Варна се поздрави с ръст на раждаемостта

Негативната тенденция за спад в раждаемостта у нас не важи за Варна. Миналата година в града са се родили общо 4449 бебета – с 570 повече от предходната, стана ясно при честването на Деня на родилната помощ.

Най-много пеленачета – 2278, са проплакали в единствената в Североизточна България АГ-болница. Броят им е със 100 повече от 2017 г., а от 1 януари насам са родени 112, отчете управителят на здравното заведение проф. д-р Емил Ковачев.

„Тенденцията е прекрасна, да си пожелаем да се запази. Благодаря на всички за грижите за нашите деца. Осигурили сме над 1,3 млн. лв. за ремонт и закупуване на апаратура за болницата, водени от задачата да създаваме по-добри условия за майките, новородените и медицинския персонал“, поздрави екипа кметът на Варна Иван Портних.

Той присъства и на ритуала по измиване на ръце в родилното отделение на МБАЛ „Св. Анна“, което бе преобразено след 3-месечен основен ремонт, финансиран от общината. През останалите 9 месеца от 2018 г. на бял свят са дошли 1076 пеленачета, което ни нарежда на първо място у нас по раждания на брой легла, посочи началникът на отделението д-р Милко Папазов.

Той съобщи, че все повече бъдещи майки предпочитат да дадат живот на рожбите си по естествен път. Процентът на цезаровите сечения в отделението е намалял до 35 на сто, при средно 60% за страната. За поредна година ръст на ражданията отчита и частната МБАЛ „Майчин дом“, където през 2018 г. на бял свят са дошли 1095 бебета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.