Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

Виртуални турове сменят ваканциите Чрез добавена реалност ще посещаваме труднодостъпни и защитени места

САЩ тестваха крилата ракета със среден обсег

На ГКПП „Илинден“ се проведе учение за реакция при незаконен внос на ядрен материал

Междуведомствено учение за дейността на длъжностните лица и екипите за реагиране при откриване на незаконен пренос на радиоактивен материал в зоната на граничен пункт се проведе на ГКПП „Илинден“. В него участваха представители на ГД „Гранична полиция“, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, ДАНС, Агенцията за ядрено регулиране, Националният център по радиобиология и радиационна защита  към МЗ, както и представители на Департамента по енергетика на САЩ.

Целите на симулацията бяха свързани с оценка на готовността за реакция, взаимодействие и оперативна координация между компетентните държавни органи, както и проверка на съществуващите механизми и процедури  при откриване на нелегален пренос на радиоактивен материал през ГКПП. По сценарий на учението бяха проведени координирани действия със „задържане“ на трима мъже при опит да внесат с микробус два радиоактивни източника от Гърция. Извършени бяха и измервания за радиация на лицата, автомобила и района, съобщи МВР.

Учението се проведе с подкрепата на програмата „Втора линия на защита“, реализирана по силата на Меморандума за разбирателство между Министерството на вътрешните работи на Република България и Департамента по енергетика на Съединените американски щати за сътрудничество в предотвратяването на незаконния трафик на ядрени и други радиоактивни материали.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.