На Острова: България – от уважаван отбор до футболно джудже

Медиите на Острова се обединиха около мнението, че Англия е спечелила по твърде лесен начин срещу България в събота.

„The Independent“ дори стига по-далеч, в тежък коментар по отношение на състоянието на родния футбол.

„България, страна, която досега почти винаги представляваше уважаван отбор и един от сериозните тимове на Световни първенства, сега бе в ролята на джуджета в мач, в който единственият въпрос беше с колко ще победи Англия. Настойчивостта на Стърлинг и голяма българска некомпетентност доведоха до класически гол за играча на „Манчестър Сити“. Това бе най-лесният от мачовете на Англия дотук, просто поредната убедителна победа“.

„The Guardian“ на свой ред стигна до сходно заключение: „Постигнахме доста пряма победа над България, чийто отбор просто е сянка на страхотната генерация, стигнала до полуфинал на Мондиал 1994 в САЩ“.

В друг материал същата медия постави най-висока оценка от състава на „лъвовете“ на абсолютния дебютант Вандерсон, а също и Ивелин Попов. Двамата получиха 6 по десетобалната Бразилецът бе в основата на две от трите положения пред вратата на Джордан Пикфорд.

„Лесно е да кажем, че това бе най-креативният играч на България. Имаше някои възможности, като отправи и точен удар близко до гредата, който обаче Пикфорд лесно улови.“

За домакините 10 от 10 получи Хари Кейн. На Острова вярват, че с нападателя в атака, Англия може да направи нещо голямо на Евро 2020.

Коментари

Задължително поле