На полигона „Ново село“ спряха временно стрелбите, правят просеки против пожари

Областна администрация

Временно са прекратени всички стрелби на военния полигон „Ново село“, за да се избегне рискът от запалване на треви и предизвикване на пожари.  Започнала е работа по създаване на противопожарни просеки около целия полигон, както и вътре в него. Целта е да се ограничи разпространението на огъня при евентуални инциденти и да се създаде възможност за по-бързото му потушаване. Това съобщиха от областната администрация в Сливен след проведена среща на областния управител Чавдар Божурски със зам.-командира на учебния военен полигон „Ново село“ майор Павел Гигов, директора на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Денчо Чомаков и директора на ТД на ДАНС Стоян Димитров.   
В разговора са коментирани предприетите превантивни мерки на „Ново село“. Провеждането им е затруднено от недостиг на техника и гориво. В тази връзка са дискутирани конкретни оперативни варианти за тяхното осигуряване в кратък срок със съдействието на държавните ведомства.  
Срещата бе резултат от проведеното извънредно съвещание, свикано в края на миналата седмица от Чавдар Божурски, по повод предупрежденията за висок риск от пожари заради екстремалните горещини.   

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България