Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

На първия базар “Сръчко” за уникати: Хит са индиански капани за сънища и талисмани

Капани за сънища и талисмани за здраве и късмет са сред интересните експонати на първия коледен базар” Сръчко” за уникати във Фестивалния и конгресен център във Варна. Над 100 артикула със символика от Латинска Америка е измайсторил Умберто Тасет, син на българка и кубинец.

Капаните за сънища са изплетени като паяковидна мрежа по посока на часовниковата стрелка, украсени са с  пера и изобразяват лъчите на слънцето. Поставени над леглото те излъчват  положителна енергия и дават здрав и хубав сън, гарантира авторът на латино арт у нас. Според легендата индианка спасила свещения паяк и оттогава насам изплетеният капан за сънища пазил и закрилял местните племена .

За първи път във Варна над 60 майстори на ръчно изработени уникати изложиха над 6000 изделия от кожа, вълна, дърво, естествени камъни, стъкло, бонбони, маршмелоу и др. Участниците са от България, Германия, Русия и Украйна. Всеки един от тях по собствена инициатива отделя от продадените си творби пари, които отиват в касичката на децата от Карин дом във Варна. Малчуганите  ще бъдат заведени  на театър в средата на декември, а след представлението дядо Коледа ще ги изненада с подаръци, изработени специално за тях.

Изложителите са поканили на базара “Сръчко” и децата от Център “Изгрев”, които са лишени от родителски грижи, и ще им организират купон във ФК с пица, сладки изкушения и подаръци от Добрия старец, обясни инициаторката Нина Урумова. Според нея в кастинга за участие на щандовете не са допуснати търговци и занаятчии, а само автори, които са превърнали ръчното изкуство в свое хоби.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.