На театър в мола

Много от столичните търговски центрове организират представления през уикендите

Моловете може и да не са най-подходящото място за малки деца, но не и през уикенда, когато удоволствието от пазаруването може да се съчетае със забавлението от куклен театър. Много от столичните търговски центрове организират безплатни представления. Както спектаклите по „Раковски“ обичайно започват в 19 ч., по наложено вече правило детските шоута стартират в 11 ч.

Артисти от различни градове бяха всяка събота през октомври в мола на „Цариградско шосе“ да веселят деца и родители. Една от трупите, които се погрижиха за усмивките на деца и родители, е от Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол.

Спектакълът им „Детско царство“ се играе и на голяма сцена. Изпълнен е с много игри и песни. Водещият, облечен цветно и закачливо, дава тон със забавна песен. Следват игри, които носят на малчуганите подаръци, а също и нови приятели. Има различни, подходящи за всяка възраст. Шоуто продължава цял час, в който децата неуморно скачат, пеят и танцуват, а родителите им ръкопляскат и не могат да спрат да се усмихват.

Актьорите от театър „Георги Митев“ радват децата с разнообразните си постановки не само на българска земя. Списъкът им с гастроли е дълъг - Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и много други. Кукленият театър в Ямбол е домакин на Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” с международно участие.

 

Детски афиш

06-3Театрална къща „Мариета и Марионета“ игра „Патето Жълтурко“, „Папагалчето Пай“, „Имало едно време“ и „Цигуларят и малката птичка“ през август в Serdica center.

През октомври в The Mall бяха ДКТ - Габрово с „Приключения в парка“, ДКТ - Сливен с „Телефон 112“, ДКТ - Ямбол с „Детско царство“ и ДКТ - Бургас с „Полицаят Хари и неговият кон Артър“.

Миналия уикенд театър „Троливуд“ игра „Слънчова сватба“ на сцената в Bulgaria Mall, а на сцената на Mega Mall поставиха „Мечо Пух“.

В Bulgaria Mall на 4 ноември беше ДКТ – Габрово с „Приключения в парка“, на 5 ноември е „Спондж Боб Квардратни Гащи“ на театър „Ирис Даймънд“, на 11-и – „Магазинче за цветове“ на ДКТ-Ямбол, на 12-и - „Аладин“ на театър „Аладин“, на 18-и - „Един вълшебен ден“ на театър „Илкова“, на 19-и - „Палечка“ на театър „Дани и Деси“, на 25-и - „Телефон 112“ на ДКТ-Сливен, на 26-и - „Мечо Пух“ на „Троливуд“.

В Mega Mall програмата е: 5 ноември - „Дядо вади ряпа“, 12 ноември - „Косе Босе“, 19 ноември - „Папагалчето Пай“, 26 ноември - „Истинска лъвска приказка“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл