Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

На четвърто място сме по усвояване на средства по плана Юнкер

На четвърто място сме по усвояване на средства по плана Юнкер. Това стана ясно по време на конференцията „Резултати и добри практики от изпълнението на Европейския фонд за стратегически инвестиции“ (ЕФСИ, план Юнкер). Председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев коментира, че страната ни е паднала от второ до четвърто място в ЕС, като данните са за последния месец. Въпреки това ние оставаме на челно място в класацията.

България има възможността да получи техническа помощ и така бг компаниите ще могат да получат помощ за бизнеса си.

85% от инвестициите на фонда са насочени към частните компании. Въпреки това, има публично-частни партньорства и държавни проекти в сферата на инфраструктурата, образованието, здравеопазването.

Владислав Горанов, министър на финансите в кабинета „Борисов 3“ заяви, че бизнесът в България все още не се възползва достатъчно от финансирането. „България е относително малка страна и проектите на българския бизнес са малки. Наблюдаваме недостатъчно ниво на активност на Европейската инвестиционна банка и фонда в страната. Ние успяхме в последните години да създадем звено за консултации и през декември 2016 г. подписахме меморандум за разбиране между Европейската инвестиционна банка и страната ни. Звеното все още не е напълно завършено, обаче“, обяви министърът.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.