На 10 септември в Марбея започва съдебният процес срещу бандата на кмета на Семчиново

Подсъдими по делото за склоняване към проституция и трафик на жени са 62 лица, сред които и деветима българи

За 10 септември (неделя) е насрочен стартът на съдебния процес в испанския град Марбея за склоняване към проституция и трафик на жени, а сред 62-мата подсъдими има и деветима българи. Осем от тях бяха екстрадирани за Испания с военен самолет още на 3 август, а с решение на Окръжния съд в Пазарджик от 1 септември (петък) през уикенда към Марбея пое и последният от групата – 45-годишният Иван Стоянов от Септември.

4pl4004-ekstradiciya_letishteТой бе привлечен като обвиняем по същото дело и с европейска заповед за арест бе прибран зад решетките на 18 август. Заради процедурни спънки делото му бе гледано 2 седмици по-късно, след като ромът от Септември прие доброволно да замине за Испания. Конкретното обвинение към Иван Стоянов е, че е склонявал към проституция две жени, едната от които живее с него на съпружески начала. Освен това 45-годишният мъж от Септември е обвинен, че е част от организирана престъпна група, която се е занимавала с трафик на жени с цел сексуална експлоатация и е принуждавала проститутките да обират клиентите си. Бандата е действала освен на територията на Испания, също и в Германия и Швейцария.

За тартор на родната група се сочи кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков. Той ще бъде изправен пред съда в Марбея заедно със съселяните си Темелко Атанасов, Пламен Атанасов и Емил Колев, а останалите обвиняеми българи са Кирил Киримов от село Ковачево, Иван Димитров от село Симеоновец, Васил Михайлов от Пловдив и Райчо Михайлов от Септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право