На 13 адреса в Бургаско са регистрирани 130 души

Един от адресите, на който има фалшиви регистрации

При проверка- къщите са пусти

На 13 адреса в Бургаска област, има регистрирани над 130 лица. При извършена проверка от органите на реда се оказва, че на тях не са установени живущи, а къщите са видимо изоставени или разрушени. Въпреки това лицата са присъствали в изборните списъци през октомври. Това съобщиха от областната администрация.

Към момента най-фрапиращите случаите са в община Бургас на два бургаски адреса в квартали „Черно море“ и „Рудник“, където има регистрирани съответно по 15 и 30 лица. Органите на реда констатират, че на място има само полуразрушени къщи, в които не са установени обитатели. Сами те дават предписание регистрациите на лицата да бъдат заличени, тъй като адресите са негодни за живеене.

По подобен начин на други 138 адреса в Бургас са регистрирани 2822 лица, които след проверка също не са били установени на място. Още в началото на тази година областният управител е сигнализирал Община Бургас, която по закон трябва да заличи тези адресни регистрации.

„Важно е да се прави навременна дерегистрация на лица от видимо необитаеми и разрушени къщи, защото по този начин се актуализират списъците за гласуване“, каза областният управител Пламен Янев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право