На 13 230 141 лева възлиза прогнозната стойност на санирането в Търговище по новата поръчка

Снимка: Архив

Община Търговище отново обяви процедурата за обществена поръчка за саниране на блокове в града. С коригираните референтни стойности прогнозната обща стойност на поръчката вече е 13 230 141 лева без ДДС, съобщават от местната администрация.

Обявлението за откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР за обновяване на обекти в гр. Търговище по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, включително упражняване на авторски надзор, по 15 обособени позиции“ е публикувано на сайтовете на Агенцията за обществени поръчки и на Община Търговище. Срокът за подаване на офертите е до 17 часа на 16.12.2016г. Всеки изпълнител може да кандидатства само за една обособена позиция.

От Общинската администрация припомнят, че откритата процедура беше прекратена през октомври по независещи от Общината причини, във връзка с намаляването на референтните стойности за допустимите дейности при изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първоначално тя беше с прогнозна стойност 15 633 820 лева без ДДС. След като от Министерството на регионалното развитие и благоустройството намалиха референтните стойности и Общината нямаше как да ги коригира след изтичане на възможните законови срокове след обявяването на поръчката в Регистъра на обществените поръчки, се наложи прекратяването й. Ако това не беше направено, то тогава разликата от 2 403 679 лева трябваше да се поеме от местния бюджет. За да не се разхищават средства, в ущърб на обществения интерес, се наложи корекция на референтните стойности, според дадените указания за намаляване с 25%.

Финансирането за изпълнение на поръчката, по всяка обособена позиция, ще се осъществява по Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради от Републиканския бюджет, чрез Българската банка за развитие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони