На 18 май 2019 г. отбелязваме Нощта на музеите

Националният литературен музей я посвещава на Александър Геров

Националният литературен музей ще открие Нощ на музеите – 2019 с поетически рецитал по повод 100-годишнината от рождението на един от знаковите български поети на ХХ век Александър Геров, чийто архив преди година стана достояние на музея, благодарение на проф. Божидар Кунчев. Вечерта е под наслов „ТРЯБВА В НЕЩО ДА СЕ ВЯРВА, В НЕЩО ХУБАВО И ПРОСТО…“.

Литературната проява ще бъде открита от поета Атанас Капралов, директор на НЛМ. Актьорът Стоян Чобанов ще изпълни емблематични стихотворения на големия поет. Поканени са за участие изявени съвременни писатели, сред които литературният критик проф. Божидар Кунчев, поетите Недялко Йорданов, Георги Константинов, Иван Цанев, Даря Хараланова, Надежда Захариева, Виолета Христова, Иван Есенски, Димитър Милов, Райчо Русев, Елена Алекова и др. Те ще споделят спомени и размисли за творчеството на Александър Геров, ще рецитират негови и свои стихове.

Вечерта, посветена на Александър Геров, ще се състои на 18 май 2019 г. от 18,00 часа в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ (ул. „Г. С. Раковски“ №136).

В Нощ на музеите – 2019 къщите музеи на Иван Вазов, Петко и Пенчо Славейкови, Елин Пелин – с. Байлово, П. К. Яворов, Никола Й. Вапцаров и на Емилиян Станев във В. Търново ще бъдат отворени за посетители от 13,30 до 0,00 ч. Къща музей „Димитър Димов“ ще се включи в отбелязването на Международния ден на музеите – 18 май 2019 г., като ще бъде с работно време от 10,00 до 19,00 ч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура