Три държави в Европа съобщиха за първи случаи на коронавирус

Спад в новите случаи на коронавирус в Китай

Японският премиер обеща да защити икономиката от влиянието на коронавируса

Анкара отговори с бомбардировки след смъртта на 22 турски войници в Сирия

Ето какво ни носи времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 28 февруари 2020

На 28 февруари 2020 да почерпят

Дневният хороскоп на Алена за петък, 28.02.2020

Почина началникът на отбраната ген. Андрей Боцев

ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

На 24 май връчиха наградите „Стара Загора” и „Млада Загора”

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май беше тържествено отбелязан на античната улица в Стара Загора. В празника се включиха много ученици, граждани и гости на Стара Загора.

24-may

„Върви народе възродени“ прозвуча в изпълнение на хора на Държавна опера – Стара Загора и общинския духов оркестър. Представители на Младежкия общински съвет издигнаха знамената на България, на Стара Загора и на Европейския съюз под звуците на Националния химн. Балони с буквите от българската азбука полетяха в небето.

„Този ден е особено значим за нашия град, защото има с какво да се гордее в хилядолетната си история. Той е особено значим със своята духовност. Затова нашето послание е Стара Загора да стане център на духовността на България. Нека всички бъдем обединени около това, защото го заслужаваме“ – каза Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора. От името на кмета Живко Тодоров тя благодари на всички, които се грижат духовността да не умира в Стара Загора. На учениците пожела дръзновение, а на абитуриентите – където и да отидат да учат, да се завърнат в Стара Загора.

На церемонията бяха връчени наградите „Стара Загора“ и „Млада Загора“ за постижения в науката, изкуството и културата.

Индивидуалната награда „Млада Загора“ за завоювани призови места в международни и национални конкурси и олимпиади и създаване на софтуерни приложения беше присъдена на Йоан Маринов, ученик от 12-и клас на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“.

С колективната награда „Млада Загора“ в направление „Култура и изкуство“ беше удостоена Школата по малка пластика с ръководител Слави Славов към Център за подкрепа за личностно развитие за завоювани призови места в международни и национални конкурси и за формиране на естетически и творчески умения.
Колективната награда „Стара Загора“ в областта на културата и изкуството беше връчена на Държавна опера – Стара Загора и Държавен куклен театър – Стара Загора за съвместната постановка на операта „Турандот“ от Джакомо Пучини.

С индивидуалната награда в същата категория беше отличен актьорът Христофор Недков от Драматичен театър „Гео Милев“. Той я получава за активното присъствие в културния и обществен живот на Стара Загора, за ролите му в последния творчески сезон, за приноса му във възпитанието на младите хора в Младежка театрална студия „Сцена 99“.

В категория „Наука и образование“ с колективната награда „Стара Загора“ беше удостоен педагогическият колектив на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ за изключителни постижения на учениците в областта на информационните технологии и математиката на олимпиади и конкурси на национално и международно ниво.

Индивидуалната награда „Стара Загора“ беше присъдена на Йоанна Димитрова, директор на Детска градина № 10 „Светлина“, за висок професионализъм, значими резултати и новаторски подход към образователно-възпитателния процес, за проявена творческа активност и популяризиране на образователните ценности.

Сред официалните гости бяха още: зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, зам.-кметовете Йордан Николов и Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретарят на Общината Делян Иванов, общински съветници. Тук бяха и представителите на държавната власт: Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание, старозагорските народни представители Радостин Танев и Георги Гьоков, областният управител Гергана Микова и заместниците ѝ Петя Чакърова и Красимир Червилов.
Празникът продължи с концерт на „4magic“.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.